Donderdag 24 april werden mooie prestaties geleverd in het Hippisch Centrum Hulten, gelegen in de gemeente Gilze en Rijen (tussen Breda en Tilburg). Chantal startte de ruin Ventoux van eigenaresse mevrouw Hertzberger in de Prix St. Georges en haar eigen grote trots, U’ve Got It, in de Grand Prix.

Op 16 maart jl. waren beide combinaties aan de start verschenen in Maren-Kessel. Ventoux bouwde toen nog wat spanning op, voornamelijk in het galopgedeelte. Daar was in Hulten vrijwel geen sprake meer van. Alleen in de series was hij nog wat gespannen.

Chantal: “Ik kan merken dat we sinds ons debuut in Maren-Kessel samen gegroeid zijn, we zijn als combinatie meer op elkaar ingespeeld. Daardoor ging het duidelijk beter dan onze eerste wedstrijd. We scoorden meerdere 8-en waar ik superblij mee ben. Ventoux heeft in de series wat last van spanning, hij moet daarin nog groeien. Daar gaan we de komende tijd aan werken. Ik heb fijn kunnen rijden en kijk dan ook zeer tevreden terug op deze wedstrijd.”

In Maren-Kessel scoorde de combinatie nog 63,62%. In Hulten scoorde zij al 65,53% en pakte daarmee de 6e plaats in een deelnemersveld van maar liefst 16 combinaties.

Moest U’ve Got It in Maren-Kessel nog wat wennen aan de wedstrijdsituatie (de ruin was sinds zomer 2013 niet meer gestart), in Hulten was daar niets meer van te merken. Het duo ging met veel kwaliteit door de baan en scoorde meerdere 8-en, onder andere voor de piaffe en passage.

Chantal: “Het is zo geweldig om dit paard te rijden. Hij heeft enorm veel kwaliteit en kan mij nog heel veel leren. Echt top! Ik ben zeer tevreden over onze proef en supertrots op mijn geweldige schimmel!”

In Maren-Kessel scoorde deze combinatie nog 62,40%. In Hulten scoorde zij 64,30% en pakte daarmee de 2e plaats in een deelnemersveld van 10 combinaties.