Take a jumbo across the water, I’d like to see America (Supertramp)…..

“And so I did. On the 2. of September I took a flight to Los Angeles. Wow, that was great! Do you know what Adrienne said to me? Oh, Adrienne is the girl who accompanied me during the flight…She said that I am so sweet an cuddly and that I acted like a super star on the flight, like I’d done it a hundred times!”

De bruine ruin Vigo kwam zo’n vijf jaar geleden in bezit van Dressuurstal Nijpjes. De toenmalige eigenaren hadden weinig tijd meer voor buitenritten en wilden hem verkopen. Om hem wat door te trainen werd hij bij Dressuurstal Nijpjes gezet. Vigo, die toen zeven jaar oud was, bleek een voorkeur te hebben voor vrouwen en daarmee was hij bij Jessica en Chantal op de juiste plaats! Jessica had vrijwel meteen een klik met de viervoeter, die één van de eerste africhtingspaarden was vanaf het moment dat de tweeling voor zichzelf begon. Na een maand was Jessica zo onder de indruk van Vigo, dat besloten werd hem te kopen.

Jessica: “Toen Vigo bij ons kwam wist hij nog niets van dressuur. Maar zijn fantastische instelling gaf mij een bijzonder gevoel en daarbij klikte het heel goed tussen ons. Ik zag iets in hem wat maakte dat ik hem niet kwijt wilde en daarom hebben we hem zelf gekocht.”

De sportcarrière van deze bijzonder lieve ruin begon in het M1. Voornamelijk door zijn inzet en zijn vertrouwen in zijn amazone ontstond de gedachte dat hij de Grand Prix zou kunnen halen; Vigo werkte altijd mee en gaf tijdens het rijden een bijzonder goed gevoel, hij wilde net dat beetje extra proberen.

Jessica: “Vigo is een schat van een dier. Hij deed altijd zijn best voor me en heeft me op wedstrijd niet 1x in de steek gelaten. Als hij bij ons op de wei liep, gaf hij zelf aan naar binnen te willen. Hij werd dan wat onrustig en begon te hinniken. Superschattig eigenlijk.

We hadden samen een hechte band opgebouwd, hij was echt een maatje van me, ik hield van hem en blijf dat doen! Natuurlijk doet het pijn dit geweldige paard te moeten missen, maar je moet realistisch blijven en daarbij horen soms pijnlijke beslissingen. Gelukkig weet ik zeker dat hij op een hele goede plek terecht is gekomen, zijn nieuwe eigenaresse is super blij met hem en hij wordt nu al aanbeden. Ze liet me weten dat hij zijn pensioen te zijner tijd mag doorbrengen op haar ranch in Montana om daar van zijn oude dag te genieten! Dat is voor mij een enorme geruststelling. Waar vind je nou zoiets, dat is toch geweldig?

Ik kan terugkijken op een geweldige tijd met Vigo, prachtige herinneringen aan wat we samen allemaal hebben gedaan, van elkaar hebben geleerd en samen hebben opgebouwd. Dat zal me altijd bijblijven. Vigo, bedankt voor alles. Uit het oog is zeker niet uit het hart, maatje. Het mooiste plekje is voor jou!”

Vigo zal als leermeester te werk gaan in Sun Valley, een plaats in de Amerikaanse staat Idaho, in het noorden grenzend aan Canada.

Vigo werd volledig opgeleid door de tweeling zelf en bereikte in vierenhalf jaar tijd de Grand Prix. Hij is het derde paard wat door de tweeling naar de Grand Prix is gereden. Hoogtepunten uit zijn carrière:

2010: bronzen medaille in de klasse Z1 op de KNHS indoor kampioenschappen
4e plaats in de klasse Z1 op de KNHS outdoor kampioenschappen (Hippiade)
ZZ-Licht debuut in oktober

2011 71.3% tijdens laatste wedstrijd zz licht
ZZ-Zwaar debuut (resultaat 1e plaats)

2012 8e plaats in de klasse ZZ-Zwaar tijdens het NK

2013 prix St. George debuut

2014 Intermediaire I debuut (resultaat 1e plaats)

Intermediaire 2 debuut (resultaat 1e plaats)

Grand Prix debuut