Afgelopen weekend vond de halve finale van het NK Subtop plaats. Hierin kwamen de beste Subtop combinaties van de klasses ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour aan de start.

Jessica en Vigo startten in de zaterdag groep en behaalden twee keer een vijfde plaats met 67.5% en 65.8%. Dit was overall goed voor een derde plaats wat ruimschoots voldoende was voor een startplaats in de finale!

Jessica: “Vigo voelde erg fijn aan, ik heb lekker kunnen rijden. Over twee weken is de finale en volgend weekend hebben wij ook nog een selectie voor de Zeeuwse Topcompetitie staan. Een druk schema, maar wel erg leuk!”

Chantal en William startten in de zondag groep en behaalden een 12e plaats, waarmee ook zij door zijn naar de finale!

Chantal: “De tweede proef zakte William iets in, maar desondanks scoorden we nog 64.3 %, goed voor een 7e plaats. De laatste tijd maken wij als combinatie veel progressie. De komende twee weken gaan we hard trainen om de puntjes op de I te zetten, dat kan ook want op de finale zullen dezelfde proeven gevraagd worden.”

De finale zal 4, 5, en 6 maart plaatsvinden in Ermelo. Het programma is al bekend; vrijdag en zaterdag zullen alle 26 ZZ-Licht combinaties 2 proeven rijden. Vervolgens zullen de beste 8 doorgaan naar de zondag waar zij een kür op muziek zullen rijden. Startlijsten zullen t.z.t te vinden zijn op www.knhs.nl. De uitslagen van afgelopen weekend kan men uiteraard wel al vinden op de KNHS site: wedstrijdkalender –> Datum vanaf 19/02 –> Dressuur en dan Subtop aanvinken.

Chantal en Jessica Nijpjes toen zij beiden Nederlands Kampioen werden in 2008.