Nadat op zondag 27 mei U’ve got It en Vigo N hun beste beentje voort zette, stond 2e Pinksterdag dan in het teken van de Subli Cup. Bij de 4-jarigen kwamen Devil Diamant N en Sambucco in actie onder Jessica. Bij de 5-jarige was het de beurt voor de zwarte hengst Chekavara N, die onder het zadel van Chantal vorig jaar nog brons won bij de 4-jarige. Wederom vertrokken volle trailers en auto’s vanaf Sint Laurens naar ‘Kijk in de Pot’, het stadspark van Bergen op Zoom waar het Concours Hippique georganiseerd werd.

Jesscia stelde als eerst Sambucco voor. De zwarte Stedinger ruin toonde aan het begin ietwat spanning op het indrukwekkende terrein en de vele toeschouwers. Toch kreeg Jessica zijn aandacht terug en konden er mooie onderdelen getoond worden. Voor Sambucco was het de eerste keer dat hij een Subli Cup meereed. Voor hun eerste optreden mochten ze dan ook naar voren komen voor een 4e prijs met een fraaie score van 71.8 punten!

Sambucco op de Subli cup

Jessica: “Ik was erg tevreden met Sambucco. Aan het begin vond hij het best een beetje spannend, er was dan ook erg veel te zien. Gelukkig kreeg ik zijn concentratie weer terug en heb ik enkele mooie stukken kunnen laten zien. Sambucco kreeg mooie cijfers voor zijn gangen en aanleg als dressuurpaard. We zullen nu verder trainen op de stukken die verbeterd kunnen worden. Dit was voor hem een hele mooie leerervaring!”

Na Sambucco was het de beurt aan Devil Diamant, die net als Sambucco zijn debuut maakte in de Subli cup. Devil Diamant N toonde zich erg voorbeeldig en was niet onder de indruk van het drukke en grote wedstrijdterrein. Jessica stelde hem erg netjes voor, en er konden hele mooie onderdelen getoond worden! De totaalscore loog er niet om, met een mega score van 80.60 punten wonnen Jessica en Devil Diamant N de rubriek van de 4-jarige paarden! Devil Diamant N kreeg een score van een 8.5 voor zijn aanleg als dressuurpaard, een 8.5 voor zijn stap, en een 8 voor de andere onderdelen!


Devil Diamant N op de Subli cup

Jessica: “Wauw! Devil Diamant N gaf mij echt een super gevoel, hij toonde echt enorm in de ring, en toch bleef hij heel nuchter onder alle hectiek van zo’n dag. Onze proef voelde goed aan, hij vond de tribune aan het begin een beetje spannend, maar dat was ook het enige! Ik ben er erg blij mee dat hij in ons eigen bezit is, en dat we nu al gelijk de eerste wedstrijd winnen met zo’n mooie score! Ik kijk dan ook heel erg uit naar de volgende wedstrijd!”

Na de 4-jarige was het de beurt voor de 5-jarige paarden. In deze rubriek kwam Chantal met de imponerende zwarte hengst Chekavara N aan start. Deze is net als Devil Diamant N in eigendom van Jessica en Chantal. Chekavara N liet zien dat hij over zeer goede kwaliteiten als dressuurpaard beschikt. De oefeningen werden makkelijk uitgevoerd, en de krachtpatser liet enkele mooie uitgestrekte gangen zien. Met een monsterscore van 83 punten liet hij de concurrentie ver achter zich, en wonnen ze samen de rubriek van de 5-jarige paarden! Met een 9 voor zijn galop, en een 9 voor zijn aanleg als dressuurpaard had hij een zeer mooie cijferlijst. Voor zijn draf werd er een 8.5 genoteerd!


Chekavara N op de Subli cup in Bergen op Zoom

Chantal: “Wat een topdag! Na de mooie resultaten van Sambucco en Devil Diamant N kon onze dag al niet meer stuk, maar na het optreden van Chekavara N was het helemaal tijd voor een feestje! Ik was erg blij hoe hij zijn best deed, tuurlijk kunnen er altijd nog dingen verbeterd worden, maar vandaag was hij echt heel erg braaf! Zeker de 9 voor de galop en aanleg als dressuurpaard ben ik trots op. Vorig jaar behaalde we brons in de finale van de Subli cup, dit jaar hoop ik ook weer ver met hem te komen! Het is echt een genot om zo’n paard in bezit te hebben en te mogen rijden. Ik ben benieuwd wat dit seizoen ons gaat brengen!


Devil Diamant N onder Jessica, en Chekavara N onder Chantal, winaar bij de 4- en 5-jarigen