Afgelopen weekend vond de derde en laatste selectiewedstrijd plaats voor de subtop klasses. Al vroeg in de ochtend vertrokken Jessica, Chantal, Piet en Kim met William, Vigo en U´ve Got It richting Ermelo. Aangezien Jessica en Chantal de eerste selectiewedstrijd niet gestart hadden was het belangrijk om op deze laatste selectiewedstrijd een goed resultaat neer te zetten.

Chantal kwam als eerst aan de start met William. Zij behaalden een keurige 4e en 2e plaats en samen met de eerder behaalde derde plaatsen zijn zij hiermee door naar de finale welke in De Steeg zal worden gehouden.

Na William was U´ve Got It aan de beurt. Chantal zette met U´ve Got It een mooie proef neer waarin de afstemming tussen de aanspanning in draf en de ontspanning in galop duidelijk verbeterd was na de selectiewedstrijd in Uden. Jessica was dan ook te spreken over hoe Chantal U´ve It voorstelde: “Chantal was goed aan het rijden, in de proef kon ze er goed aankomen waardoor het beeld in draf zeer aansprekend was.” Chantal en U’ve It behaalden met 64.9% een 13e plaats. Helaas niet genoeg om door te mogen naar de finale.

Chantal: “Natuurlijk had ik graag met U’ve It naar de finale gewild, maar ik ben nu al erg tevreden over hoe U’ve Got It zich de laatste tijd laat zien op wedstrijd. Daarnaast mag ik wel met William naar de finale en daar kijk ik dan ook erg naar uit.”

Aan het eind van de middag was het de beurt aan Jessica en Vigo. Aan hun de taak om het tweede ticket naar de finale te behalen. Jessica zette twee mooie proeven neer waarin nog wel een aantal kleine schoonheidsfoutjes zaten. Uiteindelijk resulteerde dit in 65% en 64.1%. Tweemaal goed voor een vijfde plaats. Overall zijn ook Jessica en Vigo hiermee door naar de finale van het NK.

De finale van het NK zal van 8 tot en met 13 juni plaatsvinden in de Steeg op het Landgoed Middachten. Voor meer informatie zie www.outdoorgelderland.nl