William verlaat Dresuurstal Nijpjes,

Sinds januari 2009 stond William in training bij Dressuurstal Nijpjes. Jessica en Chantal hebben beide William succesvol in de dressuur uitgebracht. De laatste periode werd hij getraind en uitgebracht door Chantal Nijpjes. Chantal heeft het opleiden met zeer veel plezier gedaan. Toen William op stal kwam was hij met zijn eigenaresse Mw. Meijer een aantal keren in de klasse B gestart. Verder had William nog geen wedstrijdervaring. In 2.5 jaar hebben wij William opgeleid tot Prix st. George niveau. Hij beheerst nu ook series om de twee en enkele wissels om de pas. William heeft veel plezier in het werken en het is een fijn paard om mee te trainen.

William onder Chantal Nijpjes

Niet alleen in de training ging het de goede kant op, maar ook op wedstrijd reed William zich vaak in de kijker. Hij behaalde mooie resultaten.

  • Al in het eerste jaar dat William in training stond werd hij winnaar van Zeeland Outdoor in de klasse Z1
  • Zeeuws Kampioen in de klasse Z1. Dit nog onder Jessica.

    In het jaar 2010 volgde er ruiterwissel, Chantal klom in het zadel en niet zonder succes.

  • Zeeland Outdoor werd wederom gewonnen, maar dit keer in de klasse Z2.
  • De finale van de Rabotop competitie kwam ook op hun naam te staan.
  • Zeeuws kampioen in de klasse Z2.
  • Winnaar van Jumping de Weel Z2
  • In het Z2 op het Nederlands Kampioenschap behaalde dit duo een 5e plaats.

William werd ondertussen klaargemaakt voor het ZZ-licht en zijn debuut verliep ook zeer succesvol. William scoorde in de selecties voldoende om deel te mogen nemen aan het indoorkampioenschap in de klasse ZZ-licht. Uiteindelijk behoorde ze tot de beste 15 van Nederland.
Chantal trainde door en behaalde door de selecties een ticket voor het Nederlands Kampioenschap, die werd verreden in De Steeg op Outdoor Gelderland. In aanloop richting het NK presteerde Chantal en William nog zeer goed op de wedstrijd in Nieuwvliet. In de klasse ZZ-licht behaalde ze 67%, en de kür op muziek schreven ze op hun naam met ruim 73%. Hiermee wonnen ze tevens de Schelde Trofee.
Outdoor Gelderland brak aan en in de eerste proef mochten ze uit een rubriek van 32 ruiters als 13e door naar de volgende dag. Na de 2e dag werden ze uiteindelijk 15e.

Chantal: ” Het is voor mij een mooie ervaring geweest om William op te leiden tot dit niveau. Het is een fijn paard om te rijden, en ik deed dit met veel plezier. Ik vind het erg leuk dat ik de kans gekregen heb hem op wedstrijd uit te brengen, met deze resultaten. Mw. Meijer heeft bij ons met veel plezier gestaan, en we hebben fijn samen kunnen werken. We wensen haar dan ook verder veel succes met William”.

Inmiddels staat William op zijn nieuwe locatie, en zijn eigenaresse Mw. Meijer heeft laten weten dat het goed met hem gaat en hij het naar zijn zin heeft. Chantal en Jessica willen hierbij Mw. Meijer alsnog bedanken voor het wel gestelde vertrouwen en de fijne samenwerking de afgelopen tijd.

Zeeuws kampioen klasse Z2

Chantal: “Willam het gaat je goed, ik zal aan je terug denken aan de leuk tijd die we samen hadden”.