Na een goed debuut van Chantal Nijpjes op de woensdagavond, kwamen de zusjes Jessica en Chantal op hemelvaartsdag aan de start in Axel. In de klasse m1 starte Jessica de sjieke merrie Zanta Zinzi. Dit was goed voor een mooie punten aantal van 201 en 195. Hiermee bezette Jessica de tweede plaats, de eerste plaats was voor Stefanie de Frel met 203 en 200 punten.

Chantal reed de mooie hengst Resonanz in de klasse z1 wederom naar het oranje lint. Dit keer met een punten totaal van 227, ruim voldoende voor de eerste plaats. Op een tweede plaats eindigde Nathaly Tijsen met 218 punten. Voor Resonanz en Chantal is het de tweede keer dat ze uitkomen op dit niveau, een mooie prestatie voor deze nieuwe combinatie.

Jessica:” Zanta krijgt steeds meer wedstrijd ervaring. Ik kan de proeven fijner afwerken, ook heeft ze steeds minder spanning. In Axel is altijd veel te zien, voor haar ervaring was het goed om aan deze wedstrijd mee te rijden. Zanta bleef goed bij de les, ik kan merken dat ze steeds sterker wordt. Ook in me uitgestrekte gangen maakt ze veel progressie, deze keer had ik 8 voor me uitstrekken dat is erg leuk.”

Chantal : “Ik ben ontzettend trots op Resonanz, het is voor hem nog maar zijn tweede wedstrijd. Hij vind het erg leuk om mee te gaan, het is een paard die zeer leergierig is. Kan goed merken dat hij plezier heeft in de trainingen, en dit rijdt erg fijn. Ik rij hem nog maar 6 weken en merk al veel vooruitgang. We hebben een klik en dat is erg leuk. Ik kijk uit naar de wedstrijden met Resonanz in de toekomst.”

Resonanz