Zeeland Outdoor Dressage

De 9e editie van Zeeland Outdoor Dressage staat alweer voor de deur. Het prachtige meerdaagse evenement wordt ook dit jaar weer gehouden bij De Kroo Ruitersport te Nieuw- en Sint Joosland. Iedereen is welkom in de wedstrijdring, van B-niveau tot Grand Prix! Ook Jessica en Chantal zijn in de ring te zien, beiden brengen meerdere paarden uit:

Digo

Digo is sinds 2 maanden weer onder het zadel bij Chantal. Dit paard is zich nog aan het ontwikkelen. Hij is gevoelig en werkwillig en beschikt over veel kwaliteit. Hij zal door Chantal gestart worden in de klasse M1.

Don’t Worry N

Het prachtige maar ietwat stoute gezicht van Doerak, zoals de bruine ook wel genoemd wordt, doet al vermoeden dat hij wel eens een grapje uithaalt. Hij is dan ook de boef van stal. Maar deze boef beschikt ondertussen wel over een gouden hart! Hij heeft veel doorzettingsvermogen en kwaliteit. Hij zal door Chantal voor het eerst gestart worden in de klasse M2.

Checavara N

Checavara N is een tijdje thuis gehouden en gaat met Zeeland Outdoor weer een grote wedstrijd tegemoet. Om hem enigszins voor te bereiden heeft Chantal hem afgelopen week al een keer gestart, zij het op een kleinere wedstrijd.

Het zal voor de hengst weer even wennen zijn om op een groot en druk wedstrijdterrein te verschijnen. Met zijn aandacht bij het werk, is hij in staat om werkelijk fenomenale proeven neer te zetten! Chantal zal hem starten in de klasse Z1.

Balorig Z

Deze ruin wist op de KNHS Indoor kampioenschappen eerder dit jaar onder het zadel van Jessica de zilveren medaille te pakken in de klasse Z1. De ruin is niet altijd even gemakkelijk, wederzijds respect en vertrouwen moeten bij hem in balans zijn. Als dat voor elkaar, is het een toppaard. 10 Mei jl. is hij voor het laatst op wedstrijd geweest. Hij zal tijdens Zeeland Outdoor Dressage door Jessica worden gestart in de klasse Z1.

Sambucco

Sambucco maakte op 10 mei jl. onder het zadel van Jessica zijn debuut in de klasse Z2. De prachtige zwarte afstammeling van de hengst Stedinger zal ook nu door Jessica worden gestart in de klasse Z2.

Alatrichta N

Zij is de moeder van Enjoy N, de ruin die eerder dit jaar verkocht werd naar Frankrijk. Alatrichta N is een gevoelige merrie met een eigen karakter. Ze werkt graag en leert snel. Ook zij is een tijdje thuis gehouden en zal nu door Chantal in de klasse Z2 gestart worden. Zij gaat vooral mee om wedstrijdervaring op te doen en omdat Chantal veel plezier haalt uit het rijden van deze dame.

Ventoux

Ventoux is nu ongeveer 7 maanden onder het zadel bij Chantal. Hij is ontzettend lief en heeft een fijn karakter. Chantal zal hem starten in de Intermediaire I.

U’ve got it N

Deze ruin is vanaf zijn 3e levensjaar in het bezit van de tweeling. Chantal is met hem begonnen op het laagste niveau en start hem nu alweer geruime tijd in de Grand Prix. De grote schimmel heeft een speciaal karakter en heeft ook een speciaal plekje in het hart van zijn amazone, die aangeeft nog elke dag van hem te leren.

Vigo N

Op 27 februari jl. wisten Vigo N en Jessica hun startbewijs te behalen voor de Grand Prix. Jessica zal hem dan ook starten in de Grand Prix.

Subli Cup

Ook tijdens de Subli Cup, die zondag op de agenda staat, komt de tweeling in actie. Sambucco komt onder het zadel van Jessica in de ring, Don’t Worry N en Digo komen onder het zadel van Chantal in de ring.

Klik hier voor meer informatie over Zeeland Outdoor Dressage 2014.