Checavara N Kampioen Z1, Alatrichta reserve kampioen Z2

Donderdag werden de eerste proeven gereden voor het Zeeuws Kampioenschap. Het was warm in Nieuw- en Sint Joosland wat op een onbewaakt moment een puffende Jessica toonde die zich tijdens het losrijden liet ontglippen dat het wel erg warm was. Verder was de tweeling niet te horen, behalve tijdens het voorlezen van een proef.

Zou het lukken om op de tweede dag terug te mogen komen voor de tweede proef? Je leest het hieronder…

Resultaten eerste dag Zeeuws Kampioenschap

Chantal:

Don’t Worry N had woensdag een fantastisch debuut gemaakt in het Z1; hij pakte 2 eerste plaatsen met maar liefst 240 en 225 punten! Ook donderdag deed hij weer geweldig zijn best voor zijn amazone. Hij draafde met veel uitstraling door de baan en wist daar dan ook een 9 voor te scoren. In stap toonde hij nog wat gespannen, maar over het geheel was Chantal meer dan tevreden: “Ik ben super trots op Doerak, het was pas zijn 2e wedstrijd op dit niveau en dan eindigen op een derde plaats in zo’n deelnemersveld. Ja, ik ben echt enorm trots op hem!”

De combinatie scoorde 62,94%

Checavara N had last van zijn mannelijkheid en liet daardoor geen perfecte proef zien. Er zaten hele mooie stukken in maar hij hinnikte veel, wat spanning opleverde. De combinatie eindigde op de 1e plaats met 63,53%.

Alatrichta N was ontzettend fijn in haar Z2 optreden. Ze heeft nog niet veel gezien, maar gedraagt zich als een optimaal wedstrijdpaard. Ze scoorde 8-en voor de zijgangen en eindigde op de 3e plaats met 63,82%

Chantal heeft zich met alle drie de paarden weten te plaatsen voor de finaleproef die zaterdag wordt verreden. Gezien het feit dat een ruiter maar met 1 paard per klasse mag deelnemen aan deze finale, zal zij moeten kiezen met welk paard zij de strijd aangaat voor het Zeeuws Kampioenschap Z1; Don’t Worry N of Checavara N.

Jessica:

Balorig Z maakte zijn debuut in het Z2. En hoe! Hij liep een hele nette constante proef en was zichtbaar fijn te rijden. Met eveneens 63,82% eindigde hij op de 2e plaats.

Sambucco was met name in het galopgedeelte erg fijn. De combinatie liet geen steken vallen en Jessica kwam dan ook tevreden de ring uit. De 7e plaats verraste ook haar wel enigszins. Ze kregen 61,91% voor hun optreden.

Jessica heeft zich met Balorig Z geplaatst voor de finale in het Z2. Ook zij komt dus aanstaande zaterdag in actie bij De Kroo Ruitersport te Nieuw- en Sint Joosland.

Resultaten tweede dag Zeeuws Kampioenschap

Chantal heeft ervoor gekozen om in de finale Z1 deel te nemen met Checavara N. Deze hengst is al wat meer bevestigd dan Don’t Worry N, hij heeft ook al wat meer gezien en is daardoor meer ervaren.

De keuze bleek een juiste te zijn: Checavara N liep met veel uitstraling een overtuigende finale proef. Met een voorsprong van ruim 3% eindigde hij op de 1e plaats met 68,38%! Daarmee zijn Chantal en Checavara N Zeeuws Kampioen Z1

Alatrichta N vond het in de proef nog een beetje spannend en eindigde daarin op de vierde plaats met 62,50%. In de kür liep het op rolletjes en eindigde de combinatie op een eerste plaats met 70,88%. Met deze scores zijn Chantal en Alatrichta N Reserve Kampioen Z2. Chantal: “Ik ben super trots op dit paard, ze heeft echt haar best gedaan en is de laatste tijd enorm gegroeid in het werk. Een heel fijn paard waar ik zeker nog grote verwachtingen van heb.”

Jessica en Balorig Z eindigden in het Z2 op een fraaie derde plaats. Het is niet genoeg voor een ticket naar Ermelo, maar het is zeker een geweldige prestatie, temeer daar Balorig tijdens het Zeeuws Kampioenschap zijn debuut maakte in deze klasse! Jessica: “Balorig Z is een bijzonder paard. Hij is niet altijd even makkelijk, maar als hij eenmaal voor je gaat is hij er ook echt. Dat bleek ook weer op de eerste dag van dit kampioenschap, wat een debuut heeft dit paard gemaakt. Natuurlijk is het jammer dat we niet naar Ermelo mogen, maar wat ben ik trots op zijn prestaties hier in Nieuw en Sint Joosland!”