Op 28 december was het de beurt aan Jessica Nijpjes om aan de start te verschijnen tijdens het Subli Jongepaarden Kampioenschap in Ermelo. Hier behaalde ze mooie prestaties met Devil Diamant N en Sambucco.

De voorbereiding was voor beide paarden ruim voldoende en ze waren tijdens de laatste trainingssessies goed bij de les. Voor Sambucco was het erg prettig dat hij nog even de mogelijkheid kreeg om de baan te verkennen. Devil Diamant N was vanaf het begin af aan al goed bij de les en toonde een erg stabiel beeld. Devil Diamant N reageerde nauwelijkse op de mooie aankleding van de baan. De combinatie liet een mooie constante proef zien, met veel gedragenheid in draf. Het is een paard met veel zelfhouding en een mooi front. Zijn score was 79,5% en dit was goed voor een mooie vierde plaats.

Devil Diamant N

Sambucco zette een spectaculaire proef neer, er werd zelfs een 9 uitgedeeld voor zijn draf! Hij behaalde een score van maar liefst 81.20%. Sambucco liet zich prachtig zien in de baan en liet zich goed bewerken. Dit leverde een zeer positief commetaar van de jury. Het is een sterk ontwikkeld paard die beschikt over vele kwaliteiten.

Jessica: ‘Met beide paarden heb ik erg lekker gereden, het waren twee hele fijne proeven. Ik blik terug op een hele mooie dag met goede resultaten en ervaringen. Devil Diamant gaf me een goed gevoel vooral in de draf. Het is een paard die veel gedragenheid heeft en dit is een genot om mee te werken. Sambucco was super vandaag, hij liet zich van zijn beste kant zien. Ik had een foutloze proef, we lieten weinig steken vallen. Sambucco heeft zich voortreffelijk gedragen, ik ben ontzettend trost op beide paarden! Door deze goede plaatsing zijn beide paarden automatisch geselecteerd voor de voorrondes van de WK selecties.

Sambucco

Dressuurstal Nijpjes vindt het heel jammer dat de stoere krachtpatser Chekavara N met Chantal Nijpjes niet aan de start kon komen tijdens de Subli kampioenschappen. Vorige jaar behaalde de combinatie een bronzen medaille bij de 4 jarige paarden. Chantal; ‘Chekavara was super voorbereid op deze wedstrijd. Hij liep heel de week al erg fijn, ik vind het ontzettend jammer dat ik hem vandaag niet mee kon rijden. Chekavara is een paard met ontzettend veel uitstraling kracht en kwaliteit, hij had hier een mooie prestatie kunnen neer zetten. De gezondheid van hem gaat uiteraard voor, we gaan ons best doen om weer deel te mogen nemen aan deze mooie kampioenschappen bij de 6 jarige paarden’.

Chekavara N