Jessica en Chantal kwamen 3 december aan de start voor de 3e wedstrijd van de Kluute troffe die eveneens verreden werd bij Manege de kroo. Ze wisten de klasse’s Z1 en Z2 op hun naam te zetten. Chantal gaat door deze 3e overwinning ruim aan de leiding in de tussenstand. De Kluute trofee wordt verreden over alle klasse’s. Jessica staat in de tussenstand als beste voor de klasse Z1!

Chantal gaat dit keer als eerste van de 2 aan de start. Ze hebben afgelopen week door getraind aan de fijne afwerking van de proeven en aan het nog beter kunnen plaatsen van de overgangen, zodat deze nog beter tot recht komen. Chantal schreef de klasse met een ruime voorsprong op haar naam met een mooie score van 227 punten.

Chantal” Ik heb afgelopen week erg fijn kunnen trainen, we blijven verbeteren en ik weet steeds beter hoe ik hem het beste los kan rijden voor de proef. Dit is in het begin als je nog maar zo kort een combinatie bent aftasten. Samen met Jessica en met de eigenaresse die ons daar ook veel bij ondersteunt hebben we aan de kleine dingen gewerkt. Rensonanz liep een foutloze proef met vooral hoge score in me draf gedeelte.”

Jessica wist de klasse Z1 ook met ruim voorsprong op haar naam te zetten. Ze behaalde een mooi punten totaal van 217.

Jessica” Ik heb voor me gevoel met Zanta 1 van de betere proeven gereden tot nu toe! In het losrijden was ze erg ontspannen vanaf het begin al, dit is soms bij Zanta nog een beetje wisselend. In de proef kon ik haar mooi bergop houden en een constante proef rijden. Ik heb deze keer nog op trens gereden dit omdat het gevoel met stang en trens nog wat beter moet ontwikkelen. Ben blij met dat ik het gevoel van het losrijden steeds beter mee kan nemen naar me proeven.”

Voor een overzicht van de tussenstand van de Kluute trofee kunt u op de volgende link kijken:

http://www.dekroo.nl/nl/evenementen.htm?item=306&month=12&year=2011&action=results