Chantal en Jessica reisden vandaag af naar de subtop wedstijd in Roosendaal. Ze reden met 2 paarden: Jessica met Vigo N en Chantal met William.

Jessica zette een zeer spectaculaire proef neer wat goed was voor 67,34 procent en daarmee een eerste plaats. Chantal gaf eveneens haar visitekaartje af en behaalde met een score van 65.31 procent een tweede plaats. Daarmee waren Jessica en Chantal de enige combinaties welke in deze ZZ-Licht groep boven de 65% wisten te scoren.

Chantal: “Wiliam gaf een fijn gevoel in de proef. Hij bleef de hele proef mooi bergop lopen. Ik scoorde vooral achten in de zijgangen en was ook zeer tevreden over de uitgestrekte galop, daarin hebben we veel progressie geboekt. Jammer dat we een foutje maakten in de tweede uitgestrekte draf en de kwartpirouette, maar voor de rest ben ik erg tevreden en blij met het gevoel dat William vandaag gaf.”

Jessica: ”Ik zag deze wedstrijd als een goede voorbereiding voor aanstaand weekend. Vigo voelde wederom goed aan. Ik scoorde ook zeer goed in het draf gedeelte, waarin we achten voor de uitgestrekte gangen behaalden. In het galop bleef Vigo mooi verheven galopperen en de kwartpirouettes waren goed gezet. Ik ben blij met de vorderingen die we maken. De afgelopen tijd kunnen we de trainingsmomenten steeds beter naar voren laten komen in de baan en dat geeft vertrouwen voor de halve finale komend weekend!”

De halve finale van het NK zal 19 en 20 februari plaatsvinden te Uden. Jessica en Vigo zullen op zaterdag twee proeven rijden. Het gemiddelde van deze twee proeven zal bepalen welke 13 combinaties van de ZZ-Licht groep van zaterdag doorgaan naar de finale welke 4 t/m 6 maart verreden zal worden in Ermelo.