Accommodatie

De accommodatie van Dressuurstal Nijpjes ligt in het dorpje Sint Laurens in Zeeland. In korte tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardige trainings-, africhtings- en wedstrijdstal. Zo beschikt zij over een 20 x 60 buitenbaan met Agterberg bodem die zowel in de zomer als in de winter zeer goed begaanbaar is. Naast de mooi gelegen buitenbaan loopt de oprijlaan die doorloopt tot het aangrenzende parkeerterrein.

Om een topprestatie te kunnen leveren is het zeer belangrijk dat de paarden een goede verzorging krijgen. Om dit te kunnen waarborgen hebben wij de beschikking over meerdere grote weiden, welke zijn afgezet met hoogwaardige omheiningen. Daarnaast is er een paddock aanwezig en kunnen de paarden ook losgegooid of gelongeerd worden in de kleinere rijbaan. Deze kleinere rijbaan is tevens uitermate geschikt om minder beleerde paarden te trainen.

Overige faciliteiten zijn een spuitplaats en meerdere poetsplaatsen. De paardenboxen hebben een afmeting van 3×4 meter en worden iedere dag uitgemest. Tijdens het uitmesten worden de paarden buitengezet in het paddock. Alle boxen hebben een luik zodat de paarden voldoende frisse lucht hebben en naar buiten kunnen kijken. Naast hun dagelijkse training worden de paarden iedere dag een extra keer uit de box gehaald, wanneer het weer dit toelaat worden ze hiernaast ook op de wei gezet.