Vandaag rond 13.15 verschenen Chantal en Checavara N voor hun 2e proef in de wedstrijdring in Ermelo. In een sterke groep Z1 ruiters moest de combinatie als laatste starten omdat ze gisteren de rubriek hadden gewonnen. Checavara kwam meteen stoer binnen en liet zich keuring rondsturen door zijn amazone. Ondanks een paar brullen tijdens de proef was hij heel goed bij de les. In het halthouden klonk er applaus wat een beetje spanning bracht bij de zwarte hengst maar verder was er heel weinig aan te merken op deze proef.

Chantal: “Ik heb heel fijn gereden, Checa ging er helemaal voor. Hij heeft heel goed gepresteerd. Toen ik de punten zag, schrok ik wel even ja. Ik kreeg 232, 234 en 216 punten. Een dergelijk verschil is voor mij onbegrijpelijk en onherkenbaar en doet ook echt wel even pijn. Dat ik dan ex aequo op een 3e plaats eindig en op de laatste punt net buiten het podium val, ja daar baal ik van. Ik zou een slechte sportvrouw zijn als ik daar niet van zou balen.

Checa krijgt nu eerst vakantie, dat heeft hij dik verdiend! Daarna gaan we de training weer oppakken en ik kijk nu al uit naar onze volgende wedstrijdperiode. Het is gewoon zo’n fantastisch paard, hij laat me nooit in de steek, geeft me altijd weer een fantastisch gevoel als ik hem rijd, we doen het echt samen. Het is en blijft mijn oogappel!”

De juryleden waren het helaas niet eens over de punten. Waar ze het wel over eens waren, was de kwaliteit van de stoere Rubiquil afstammeling. ‘Expressieve draf’, ‘goed en zeer aansprekend paard’, ‘paard met kwaliteit’ zijn opmerkingen die het protocol sieren. Het leverde geen medaille op, maar het staat een mooie toekomst in deze sport zeker niet in de weg.