Vuurdoop tijdens 2e selectiewedstrijd ZK in Oude Tonge

Op 8 en 9 februari 2014 zal het Zeeuws Indoor Kampioenschap dressuur verreden worden. Om in aanmerking te komen voor de Zeeuwse titel dient een combinatie in elk geval op 2 van de 3 selectiewedstrijden te zijn gestart. De eerste selectiewedstrijd was op 30 november in Nieuwvliet, de tweede selectiewedstrijd was op 14 december in Oude Tonge en de derde selectiewedstrijd is op 18 januari a.s. in Nieuw- en Sint Joosland.

De eerste selectiewedstrijd viel samen met de provinciale finale van de Esperado Cup en de tweede selectiewedstrijd viel samen met de landelijke finale van de Esperado Cup. Chantal: “Zoiets is natuurlijk erg jammer. Je moet dan kiezen, wat niet eenvoudig is. Met Chekavara N had ik me weten te plaatsen voor de landelijke finale van de Esperado Cup, waar ik natuurlijk super blij mee was en waar ik graag heen was gegaan. Ik wil echter ook heel graag deelnemen aan het Zeeuws Kampioenschap. Na lang wikken en wegen heb ik besloten de finale van de Esperado Cup te laten varen. Nogmaals, een moeilijke keuze.”

Terwijl de onmisbare personen Margriet en moeder Annie thuis het bedrijf draaiende hielden, reisde de tweeling op 14 december samen met vader Piet naar Oude Tonge. Jessica startte de ruin Balorig Z die vanaf het losrijden al bij de les was. Ook in de ring voelde hij erg fijn aan, hij was niet afgeleid en liet zich goed bewerken. Jessica: “Ik heb twee fijne proeven gereden. Helaas lagen de punten in de eerste en tweede proef redelijk ver uit elkaar, dat kwam niet helemaal overeen met mijn gevoel. Desondanks ben ik super tevreden. Ik ben erg blij met dit paard, ook vandaag heeft hij ontzettend goed zijn best gedaan!”

Chantal startte niemand minder dan de merrie Alatrichta! Voor velen wellicht een onverwachte keuze. Chantal: “Op 28 december a.s. is de finale van de Subli cup, waarvoor ik me met Chekavara N heb weten te plaatsen. Mijn zwarte parel heeft een druk outdoor seizoen achter de rug en ik kan merken dat hem dat energie heeft gekost. Om hem de nodige rust te geven en hem goed voor te kunnen bereiden voor de Subli finale, heb ik hem niet meegenomen naar de selectiewedstrijd.”

Voor Alatrichta was het de eerste wedstrijd en pas de tweede keer dat ze op stang en trens werd gereden! Een ware vuurdoop dus, maar ze heeft zich keurig gedragen. Jessica: “Het was een beetje mijn idee om Alatrichta mee te nemen. Het was dan wellicht nog niet goed genoeg, maar daar gaan we zeker aan werken. Het is zo’n knappe merrie, ze heeft werkelijk prachtige stukken laten zien waardoor ik echt een beetje verliefd op haar ben geworden!”

Resultaten:

Z1
Jessica met Balorig Z

1e proef: 62,3. 1e plaats

2e proef: 65,6 procent, 1e plaats

Chantal met Alatrichta

1e proef: 60.0 procent 2e plaats

Voor meer informatie over de Zeeuwse indoor Kampioenschappen 2014 klik je hier.