Op zondag 15 april kwam Chantal aan start met Ald Feart’s Michael in de klasse Z1 te Westdorpe. In de vroege zondagochtend vertrokken Jessica, Chantal, Piet en Marieke naar Zeeuws-Vlaanderen. In de trailer stond dit keer de D pony Ald Feart’s Michael.

Hij is in eigendom van Tim Coomans en staat al geruime tijd in training. Dit is niet de eerste keer dat er een pony in training staat, eerder al trainden Jessica en Chantal een jaar lang samen de succesvolle pony Champ of Class. Ze klasseerde hemmet een percentage van 70%! Nu vormt Champ een succesvolle combinatie met Sanne Vos.

Zondag volgde dan ook het debuut van Chantal en Ald Feart’s Michael in de klasse Z1 paarden. Voor de eerste keer kwam de vospony tussen de witte hekjes. Samen lieten ze een mooie en ontspannen proef zien. Ze deden niet onder voor de paarden, en behaalde dan ook op hun debuut een score van 212 punten en mochten een 2e prijs ophalen!

Chantal: “ik kijk tevreden terug op ons concours. Het was een kijkerige bak, en Michael vind het soms best snel spannend worden. Gelukkig had ik zijn volledige concentratie. Dit was dan ook een hele goede oefening voor hem, en ik ben heel blij hoe hij alles zo goed oppakte. We moeten in de ring nog wel meer een combinatie vormen, maar voor de eerste keer ben ik zeer tevreden. Ik ben erg blij dat we van Tim Coomans de kans kregen om pony’s te trainen en uit te brengen. We zullen nu ook weer rustig verder trainen!”