Op vrijdag 7 september was het de eerste dag van het Nederlands Kampioenschap dressuur. Chantal kwam hier aan start in de klasse Z1 met de vospony Ald Feart’s Michael.
Tijdens het losrijden stond Michael er al erg goed aan, in de proef werden er dan ook mooie punten genoteerd voor het drafgedeelte. Voor de galop tikte helaas de ruiter in de ring naast Chantal de hekjes omver. Hierdoor kreeg Ald Feart’s Michael last van spanning tijdens de galop en daalde de score. Uiteindelijk kregen ze nog 60,8% met enkele lovende woorden op hun protocol van de juryleden.

Chantal: “Ald Feart’s Michael heeft nog maar enkele wedstrijden gelopen, dit was dan ook zijn eerste echte grote concours. In mijn drafgedeelte had ik een heel fijn gevoel, hij reageerde goed en we kregen van de 3 juryleden ook mooie punten. Helaas tikte de combinatie naast mij haar hekjes om net toen ik langs reed, hierdoor kreeg Michael last van spanning en daalde mijn score. De jury vond ons een mooie combinatie, en dat het jammer was van de spanning. Toch kan ik op een mooi concours terug kijken, en was dit weer een mooie leerervaring. Ik ben de eigenaar Tim Coomans dan ook dankbaar dat we deze talentvolle pony mogen trainen en uitbrengen!`

Chantal en Ald Feart´s Michael, archieffoto tijdens Jumpin´ de Weel 2012.