Vandaag kwam Chantal Nijpjes met de mooie hengst Chekavara aan start. Chekavara is sinds veulen in hun bezit, en stamt af van de hengst Rubiquil. Deze zwarte partel is door Jessica en Chantal zelf opgeleid en toont veel potentie voor de sport. Jessica, Chantal, Piet en Chekevara reisde af naar Kaatsheuvel voor een wedstrijd van de Subli cup.

Het was nog maar de vierde wedstrijd voor Chekavara, maar als een volleerd dressuurpaard ging hij door de baan. De combinatie behaalde een zeer mooie score van 79 punten. En ze noteerde maarliefst een 9 voor de galop! De jury vond het een imponerend paard die over veel kracht beschikte. Hij bleef zeer mooi bergop lopen en toonde sterk in zijn uitgestrekte gangen.

Chantal: “Ik kijk terug op een geslaagde dag met Chekavara. Het is nog een jong paard, en is nog niet veel meegeweest. Toch toont hij veel potentie voor dit werk en maken we veel progressie. Deze wedstrijden zijn goede oefeningen voor jonge paarden. Ik ben dan ook heel blij met hoe Chekavara zich vandaag liet zien en dat we lovend commentaar kregen. Hij bleef goed bij de les en ik kon er fijn aan rijden. Met deze punten ben ik heel erg blij, we kijken uit naar de volgende wedstrijd!”

Chantal en Chekavara