Chantal maakt mooi debuut met Ventoux

Gisteren, 16 maart 2014, werd in Maren-Kessel een Subtop wedstrijd gehouden. In de Prix St. George kwam een gloednieuwe combinatie aan de start: Chantal Nijpjes met Ventoux. Ventoux is een 12-jarige bruine ruin van de hengst Future en is in eigendom van mevrouw Hertzberger. De ruin die een schofthoogte heeft van 1.68 meter staat inmiddels zo’n 5 maanden in training bij Dressuurstal Nijpjes. Chantal: “Over het drafgedeelte ben ik zeker tevreden. Hij bleef er fijn aan en de zijgangen gingen erg goed, wat ons mooie cijfers opleverde. In galop hadden we last van wat spanning waardoor ik toch net een beetje controle verloor. Maar met het eindresultaat van 63,62% ben ik blij, we gaan thuis lekker toewerken naar de volgende wedstrijd.”

Ook in de Grand Prix kwam Chantal aan de start, ditmaal met de grote ruin U’ve Got It. In de zomer van 2013 was de afstammeling van Democraat nog door zijn amazone uitgebracht in de Future Test, maar was daarna niet meer gestart.

Chantal: “Door een druk wedstrijdschema met andere paarden was het even geleden dat ik mijn grote schat had gestart en dat kon ik merken in de baan. Ik ben niet helemaal tevreden over mijn proef, we zaten er gewoon nog niet helemaal lekker in en hadden daardoor wat storingen. De pirouettes gingen wel heel fijn en ook in de serie om de twee stond hij fijn aan de hulpen. Ik vond het erg leuk om weer op pad te zijn met U’ve en ben met het resultaat van 62,40% toch best tevreden, zeker als ik rekening houd met de tijd dat hij niet mee geweest is.”

In de Intermediaire II kwam een leerlinge van Jessica en Chantal aan de start: Jolanda Bevelander verscheen in de ring met haar Sunshine, een afstammeling van Sammartini. Jolanda: “Ik ben zeer tevreden over mijn proef. Jessica en Chantal hebben me geholpen tijdens het losrijden, waardoor ik met meer vertrouwen de ring in ging. Erg fijn dat ze er waren en mij hebben gesteund. Met het resultaat van 63,68% ben ik erg blij!”

Jessica en Chantal: “Het was voor Jolanda de 2e keer dat ze Intermediaire II startte. Erg fijn om haar dan op zo’n wedstrijd te kunnen ondersteunen bij het losrijden. Haar proef verliep zeer netjes. We zijn ontzettend trots op Jolanda en feliciteren haar van harte met dit mooie resultaat. Jolanda, proficiat!”