Jessica maakte op vrijdag 22 juli een mooie start op Jumping de Weel, op zaterdag 23 juli kwam Chantal aan de start. In de ochtend werd de klasse Z1 verreden hier kwam Chantal aan de start met Wynona en Resonanz.

Chantal en Wynona lieten mooi gedragen stukken zien in de eerste proef,vooral in het draf gedeelte werd Wynona mooi gedrgen voorgesteld. Dit resulteerde op een score van 63,53% dit was goed voor een ex equo 2e plaats. Na een mooie opwarm ronde zetten Chantal en de sjieke merrie Wynona een mooie tweede proef neer. Met een mooi gereden proef kwam de teller op 65.29%, dit was goed voor wederom een 2e plaats.

Chantal:” Het was voor Wynona erg leerzaam aan deze wedstrijd mee te doen. Het is een hele leuke merrie om te rijden, vooral in draf heeft ze veel progressie gemaakt. We hadden in de eerste proef nog wat last van spanning, hierdoor kregen we wat storingen. In het draf gedeelte kan ik haar al steeds meer gesloten houden, ik had mooie cijfers voor mijn uitgestrekte gangen. In de tweede proef was de galop beter, hier hadden we minder spanning. Wynona is een fijne merrie die graag voor je werk.”

Wynona en Chantal Nijpjes

Ook de mooie hengst Resonanz kwam aan de start, Chantal en Resonanz hebben deze wedstrijd hun eigen record verbroken. Met een mega score van 69,12%bezetten de stoere verschijning ruim de 1st plaats. Voor de gangen scoorde de combinatie veel achten, ook de eenvoudige wissels werden foutloos uitgevoerd. In de eerste proef had de combinatie last van spanning dit resulteerde op een score van 60,88%. Met een mooie deken voor de hoogste score van de klasse z, was dit een mooie ervaring voor deze combinätie.

Chantal: “Resonanz was in mijn tweede proef erg fijn te rijden, het was onze beste proef tot nu toe. Het was jammer dat hij in de eerste proef veel spanning had. Op dit gebied heeft hij nog heel weinig ervaring, er was nu veel voor hem te zien waardoor hij niet goed bij de les bleef. Ik ben ontzettend blij met mijn tweede proef.”

Resonanz en Chantal Nijpjes

Na de basis klasses werd er ook nationaal gereden bij Jumping de Weel. In de Prix st George bezette Chantal en haar grote schimme U’ve got it de derde plaats. Vooral in het draf gedeelte gaf deze combinatie een heel mooi beeld af, de pirouette’s werden ook ruim gewaardeerd. Chantal behaalde een score van 64,08%.

Chantal:” Met U’ve got it was ik zeer tevreden over mijn draf gedeelte, in mijn proef kon ik alles fijn afwerken en ook me pirouette’s gingen erg goed. Ik kan merken dat U’ve got it veel vooruit gaat in mijn proeven. Ik ben ontzettend blij dat ik U’ve got it op dit niveau uitbreng. Het is een heel fijn paard.”

U’ve got it en Chantal Nijpjes