Naast instructie houden Jessica en Chantal zich bezig met de africhting van jonge paarden. Chekavara en Chevaldo zijn nu ruim een half jaar onder het zadel en laten zien veel talent te hebben.

Chantal: “Chekavara is een 3-jarige hengst die wij aangekocht hebben als veulen. Iedere keer wanneer ik hem train prijs ik mezelf gelukkig met zo´n paard; uitstraling, beweging, front, hij heeft het allemaal! Zijn draf en galop zijn spectaculair, maar zijn stap is zeker ook niet verkeerd. Zelf heeft hij ook veel plezier in het werken en we maken daarom veel progressie. Ondanks dat hij hengst is is hij wel braaf in de omgang. Ik kijk er echt naar uit om deze showbink straks in de ring te mogen laten zien!”

Jessica: “Ook Chevaldo staat al sinds veulentje bij ons op stal. Hij is eigendom van M. van Dommelen. Chevaldo is een ruin met een mooie maat, hij meet nu ongeveer 1.68m, en geeft zijn ruiter nu al een safe gevoel. Hij heeft veel kracht in zijn galop en een goede stap. Zijn instelling is erg fijn; hij wil altijd voor je werken! Ik ben dan ook blij dat ik hem mag opleiden!”

Chekavara (foto 1 en 2) en Chevaldo onder het zadel: