Eind juni heeft u kunnen lezen hoe Jessica en Vigo N door waren naar de finale van de MacRider Cup. De finale zal op 25 augustus plaats vinden. In de tussentijd wordt er hard gewerkt om in de finale optimaal te kunnen presteren. Afgelopen dinsdag 4 juli was het dan ook tijd voor de eerste coach les.
Jessica en Marieke reisden samen met Vigo N af naar Katwoude. Hier is de coach van Jessica, Maarten Stek gestationeerd op stal Horse Hotel Holland. Na een reis van maarliefst 3 1/2 uur kwamen ze aan op de mooie locatie achter het IJselmeer.

Voor Jessica hadden 2 andere teamleden al les gehad van Maarten. Deze lessen werden ook gefilmd door een medewerker van MacRider. Na de les werd er een klein interview afgenomen over de vorderingen richting de finale. In de les werd er vooral aandacht besteed aan het appuyeren en de piroutte.


Jessica: “Ik vind de opzet van MacRider heel erg leuk gedaan, van de eerste selecties tot aan hoe we geselecteerd zijn voor de finale. 25 augustus vind de finale plaats door middel van een Kür op Muziek. In de tussentijd trainen wij door met onze coaches om de puntjes op de i te kunnen zetten. Hiervoor zijn we dan ook naar Katwoude afgereisd om zo de eerste coachingles bij te kunnen wonen. We kijken uit naar de finale en hopen daar zo goed mogelijk te kunnen presteren!”

Jessica tijdens haar coach les