Op dinsdag 23 mei had Dressuurstal Nijpjes een hele leuke dag in het vooruitzicht! Groom en fotograve Marieke had namelijk voor Jessica en Chantal een les geregeld bij niemand minder dan Coby van Baalen! Met zomerse temperaturen vertrokken Jessica, Chantal, Marieke en Margriet naar Brakel. In de trailer gingen Uve got it en Vigo mee!

Na een reis van 2 uur kwamen we aan op het mooie terrein van DVB. Daar kregen we een hartelijk welkom. Na een rondleiding door de stallen en een glaasje fris op het terras was het tijd voor de eerste les! Jessica kreeg les op Vigo N. Met temperaturen van 30 graden was het behoorlijk zweten in de mooie buitenbak. Tijdens de les werd er vooral aandacht besteed aan de pirouttes. Vigo N en Jessica pikte de aanwijzingen van Coby snel op. Het resultaat was dan ook duidelijk zichtbaar! Uiteraard was het na de leerzame les tijd voor een foto!

Coby, Jessica met Vigo N en Marieke

In de tweede les kwam Chantal in actie met Uve Got It. De grote schimmel mag inmiddels de overstap maken naar de Grand Prix. Uiteraard werden hierbij ook een hoop oefeningen meegomen uit de Grand Prix. Er werd flink gewerkt aan de piaffe-passage en de series.


Het resultaat was duidelijk kenbaar, en na een zeer intensieve training kwam er helaas ook een einde aan de tweede les! Ook hiervan werd natuurlijk een groepsfoto gemaakt!

V.l.n.r. Jessica, Coby, Chantal met U’ve Got It, Margriet en Marieke

Jessica: “Ik heb ontzettend genoten van deze dag! We hadden prachtig weer, en konden daarom heerlijk rijden in de mooie buitenbak. De les van Coby was ontzettend leerzaam. We kunnen thuis nu verder werken met de punten waar we aan gewerkt hebben. Coby pikte als snel een hoop dingen eruit waar we wat moeite mee hebben. Het was een erg nuttige en leerzame les! Uiteraard was het ook leuk om is een kijkje te nemen op een stal als Dressuurstal van Baalen!”

Chantal: “Marieke had voor ons als verassing 2 lessen geregeld bij Coby van Baalen, afgelopen dinsdag was het dan ook zo ver om naar de mooie stallen in Brakel af te reizen! Ik had U’ve Got It meegenomen, met hem mag ik Grand Prix starten. In de les hebben we voornamelijk aan mijn overgangen gewerkt van piaffe en passage. Ook werden de wissels meegenomen. Ik heb enorm veel geleerd van mijn les, en heb een hoop handige tips meegekregen. Marieke, bedankt voor het regelen van de lessen!

Dressuurstal Nijpjes wilt Dressuurstal van Baalen bedanken voor de goede ontvangst, de rondleiding, de leuke en leerzame lessen van Coby, en uiteraard de gezelligheid van het hele team!!!