Dit weekend is dressuurstal Nijpjes afgereisd naar Zaamslag om daar deel te nemen aan de Zeeuwse Fokdag 2012. Op deze dag worden de jonge paarden in de leeftijd tot en met 6 jaar beoordeeld op hun kwaliteit. De zussen hebben met 3 paarden aan deze dag meegedaan; Chekavara, Sambucco en de nieuwe aanwinst Enjoy. Deze dag was erg succesvol voor de zussen, want alle paarden zijn in de prijzen gevallen! De overall dagprijs is gewonnen door Chekavara met maar liefst 80 punten!

Enjoy N maakte deze dag zijn debuut in de ring en behaalde een totaal van 76,5 punten. Dit puntentotaal was goed voor een tweede plaats! De jury was erg te spreken over zijn galop. In de draf toonde Enjoy erg veel front met een goed achterbeengebruik. De voorhand is sterk ontwikkeld omdat het paard veel schoudervrijheid heeft. Het was de eerste keer dat Enjoy zich in de dressuurring toonde en hij gedroeg zich voortreffelijk. De accommodatie was erg mooi aangekleed en de meiden zijn erg trots dat Enjoy zich hierdoor niet heeft laten afleiden.

Sambucco mocht op de fokdag ook zijn kwaliteiten laten zien en ook dit pakte goed uit. Sambucco werd beoordeeld met 75 punten. Vanaf het losrijden was de ruin al goed bij de les en had hij geen last van spanning. Hij heeft zich in verloop van tijd al goed ontwikkeld als dressuurpaard, hoe vaker hij meegaat hoe meer ervaring hij op vreemd terrein krijgt. In draf heeft Sambucco een goede tact en veel souplesse. De jury gaf als compliment dat Sambucco beschikt over een goed dressuurmodel.

Jessica met Sambucco op Jumping de Weel

De absolute topper van de dag was Chekavara! De hengst liep naar 80 punten en werd hiermee de dagwinnaar. Chekavara werd door de jury omschreven als een echte krachtpatser. Hij is een goed ontwikkeld paard met een sterk achterbeen. Hij blinkt uit in zijn bergopwaartse galop en heeft veel schakelvermogen in alle gangen. De jury zei over de hengst dat hij erg imposant is met een mooi front.

Chantal en Jessica kijken terug op een zeer geslaagde fokdag en zijn erg blij met de behaalde resultaten!