Het zomerseizoen is inmiddels weer begonnen. Gisteren werd de tweede subtop selectiewedstrijd in Uden verreden. De eerste selectiewedstrijd vond plaats in Almelo, maar vanwege de grote reistijd vanaf Sint Laurens hebben Jessica en Chantal daar niet aan deelgenomen. De subtopselecties voor het NK bestaan uit 3 wedstrijden waar voor het ZZ-Licht en ZZ-Zwaar de 4 beste resultaten meetellen en voor de PSG de 2 beste resultaten.

In alle vroegte vertrokken Jessica, Chantal, Piet, Marga en Kim naar Uden waar Jessica en Chantal met drie paarden aan de start kwamen.

Jessica startte Vigo in het ZZ-Zwaar. Dit was slechts hun tweede wedstrijd op dit niveau én de eerste wedstrijd waarin de nieuwe proeven verreden werden. In de eerste proef was Vigo wat afgeleid, waardoor de score uitkwam op 60,3% in de tweede proef was hij al beter bij de les en dit resulteerde in een score van 64.4% en een achtste prijs. Na de mooie resultaten van afgelopen winter in het ZZ-Licht vond Jessica het dan ook jammer dat Vigo niet beter bij de les was.

In de middag, met een heerlijk zonnetje op de achtergrond, startte Chantal met U´ve Got It in de PSG. U´ve Got It kan de oefeningen gemakkelijk aan maar wil in de proeven soms nog iets te heet worden. Gisteren liet hij zich fijn bewerken en in de proef kon Chantal ook echt aan hem blijven rijden. Met een mooi constant beeld reed Chantal haar schimmel naar een score van 64.6%

Chantal: “Ik ben tevreden met hoe U’ve It aanvoelde en reageerde op de hulpen! Bij het losrijden bleef hij goed bij de les en ook in de proef kon ik hem blijven rijden. U’ve Got It start al enige tijd op dit niveau, maar het ontbrak ons nog aan wedstrijdritme. In 2011 hebben we meer wedstrijden meegereden waaronder ook in de Inter 1 en deze selectiewedstrijd liet zien dat het wedstrijdritme ons goed doet! We gaven een constant en ontspannen beeld af. In het drafgedeelte had meer expressie gekund, maar ik besloot niet het risico te nemen dat ik dit niet meer kon laten afvloeien in het galopgedeelte. In de training gaan we nu verder werken aan deze afstemming; ik heb zin in het zomerseizoen en kijk uit naar onze volgende wedstrijd!”

Chantal en U´ve Got It