Dressuurstal Nijpjes heeft er weer een wedstrijdpaard bij! In dit stuk stellen we deze aan u voor: Alicante.

De 7 jarige ruin Alicante is een nakomeling van de hengst Ravel en is in eigendom van Tim Coomans. Het is een paard wat beschikt over drie goede basisgangen, hij blinkt uit in zijn ruime galop. Maar ook heeft hij een goed drafmechanisme met een sterk achterbeengebruik. Alicante is een erg werkwillig paard en geeft de ruiter een fijn gevoel tijdens het rijden.

Een half jaar geleden is de ruin bij Jessica en Chantal gekomen voor verdere africhting. Op dat moment had hij nog veel moeite met de aanleuning, dit was een moeilijk punt in de training. Na verloop van tijd won Jessica steeds meer het vertrouwen van het paard en nu vormen ze een hechte combinatie die goed op elkaar is ingespeelt.

Vandaag oktober 2012 hebben Jessica en Alicante hun wedstrijddebuut gemaakt in Heinkenszand. Het duo startte vandaag in de klasse Z1 en werd in de eerste proef 2e met 214 punten en in de tweede proef 1e met maar liefst 220 punten! De hoge cijfers werden vooral gegeven voor de uitgestrekte gangen, de eenvoudige galopwisselingen en de mooi scharende schouderbinnenwaarts. Alicante had nu nog enige spanning gedurende de proef, wat zich met name toonde in de keertwendingen en appuyementen.

Jessica: ‘Alicante liet zich gedurende de proef fijn bewerken, ik ben heel blij met ons resultaat, er zijn nog wat kleine spanningsfoutjes maar die zullen er na meer wedstrijdervaring vanzelf uit gaan!’

Tc Alicante