Vandaag, 15 augustus, werden de finales van de PAVO cup verreden in Ermelo. Jessica had zich met zowel Estée Lauder als Devil Diamant N weten te plaatsen voor deze finales.

Estée Lauder Jessica: “Ik heb superfijn gereden, Els was geweldig. Ze was de beste merrie van vandaag en overall was ze de 2e beste merrie, met slechts een half puntje verschil. Dat is geweldig! We kregen vandaag een 8.5 voor de draf, voor alle overige onderdelen een 9! Onze eindscore kwam daarmee op 89 punten. Door de microfoon werd herhaaldelijk gezegd dat de merrie zeer correct en sympathiek werd voorgesteld. Toen ik dat hoorde, kreeg ik wel even kippenvel. Dat is een kroon op je werk en slagroom op de taart.”

Roos (eigenaresse): “Els was wauw vandaag! Ik ben supertrots!”

In de halve finale behaalden Jessica en Estée Lauder 81 punten, in de finale behaalden zij 89 punten. Met een totaal van 170 punten eindigden zij op een prachtige tiende plaats.
Voor de uitslagen van de finale voor de 4-jarigen -> http://www.kwpn.nl/data/events/00035259.pdf

Devil Diamant N Jessica: “Diesel was net als Elsje in topvorm. Toen hij de baan in kwam, vond hij het wel eng, maar dat had ik gelukkig snel onder controle. Jammer dat het net ging regenen; het publiek werd wat onrustig en er werden natuurlijk ook paraplu’s opgezet. Diesel had daar toch een beetje last van. Vooral zijn stap werd daardoor erg gespannen. Ik vind het begrijpelijk dat dit werd meegenomen in de beoordeling. De jury zei dat ze het erg jammer vond en niet gewend was van deze combinatie. Natuurlijk vind ik het zelf ook erg jammer, maar dat neemt niet weg dat ik superblij ben met dit geweldige paard!”

In de halve finale behaalden Jessica en Devil Diamant N 81 punten, in de finale behaalden zij 78 punten. Met een totaal van 159 punten eindigden zij op een mooie 18e plaats.
Voor de uitslagen van de finale voor de 5-jarigen -> http://www.kwpn.nl/data/events/00035265.pdf

Jessica: “Ik ben blij dat beide paarden gedurende deze dagen zo fit waren. Dat ze alle twee door waren naar de finale was al supermooi. Mijn doel voor vandaag was te eindigen bij de eerste 15. Met Diesel is dat net niet gelukt, maar de 10e plaats met Estée Lauder is natuurlijk grandioos. Ik heb een paar fantastische dagen achter de rug, heb heerlijk gereden en ga zeer tevreden huiswaarts!”