Goud voor Devil Diamant N, zilver voor Enjoy N!

Chantal en Enjoy N kwamen rond half vijf in de wedstrijdring. Chantal vertelt: “De vierjarigen moeten maar 1 proef lopen en onze proef ging echt geweldig. Alles liep vanzelf, het voelde allemaal als WAUW! Enjoy kreeg een 9,5 voor de draf, een 9 voor de galop en een 9 voor de recht gerichtheid en ik kreeg een 9 voor houding en zit. Ik heb heerlijk gereden, het was echt super! Met 83,4 punten hebben we de zilveren medaille gewonnen, ik ben echt super super trots op hem!”

Jessica had zich met Sambucco geplaatst voor de finale door de 3e plaats in de eerste proef te pakken. Met Devil Diamant N behaalde ze in de eerste proef de 4e plaats waardoor ze ook met hem was geplaatst voor de finale. Jessica vertelt over haar finaleproeven: “Sambucco liep het eerste gedeelte van de proef geweldig, hij stond er mooi aan. Helaas werd de concentratie verstoord door een slaande deur en rennende mensen; hierdoor kwam er in het galopgedeelte veel spanning wat erg zonde was natuurlijk. We pakten uiteindelijk de vijfde plaats, waar ik toch enorm trots op ben.

Diesel liep ook in de finaleproef weer superfijn. Hij kreeg complimenten voor de aanleuning en zijn bergopwaartse houding. Diesel is een geweldig paard, hij heeft echt enorm zijn best gedaan. En natuurlijk ben ik super trots op de gouden medaille die we hier hebben gewonnen! Helemaal top!”

Inmiddels zijn vader Piet, Jessica en Chantal en groom Marga op de terugreis met de eigen paarden en ook Sambucco is samen met zijn eigenaresse op weg naar huis. Een reis van zo’n drieënhalf uur, die goedgemaakt wordt door de fantastische resultaten die de tweeling vandaag heeft behaald.