“Hoefijzer van de maand april”

Een groep veulens….en eerlijk gezegd valt die ene hengst niet echt op. Ja, wellicht vanwege zijn wat grote en iets minder elegante hoofd, maar verder niet. Hij wordt uit de groep gehaald en in de bak gebracht. En dan gebeurt het…

Jessica en Chantal krijgen kippenvel! Wat een power heeft dit veulen, die moet mee!

Chekavara N 2 jaar

Hij groeit onbezorgd op in Sint Laurens en weet met zijn ontzettend lieve karakter al snel menig hart te veroveren. Loop je naar zijn stal, dan wil hij echt eerst een knuffel! Ook neemt hij de taak van waakhond op zich, want zodra er een trailer het terrein opkomt, laat hij het weten.

Bij het zadelmak maken is hij erg onzeker, hij zoekt bevestiging om te weten dat het goed is wat hij doet. Zodra hij dat vertrouwen heeft, gaat het erg snel met hem.

Chekavara N 2012

Begin 2013 wordt hij voor het eerst in de klasse M2 gestart. Hij behaalt meteen een prachtige score van zo’n 72%.

Om met dit paard te mogen deelnemen aan het kampioenschap in de M2 is een ruiterwissel nodig. Jessica neemt de zwarte hengst over van haar zus en samen werken ze heel bewust toe naar dit kampioenschap. Met succes! De combinatie wordt op 15 maart van dit jaar Nederlands kampioen.

Natuurlijk gaat het hier over Chekavara N, de hengst waar de zusjes geheel terecht erg trots op zijn!

Chekavara N Nederlands kampioen 2013

Jessica en Chantal wilden altijd al graag wat jonge paarden voor zichzelf. Dat zijn er inmiddels vier; Chekavara, Devil Diamant, Enjoy N en Doerrak N. Drie daarvan werden als veulen aangekocht. Het opleiden van jonge paarden is iets wat de tweeling heel graag doet en niet zonder succes!

Chantal en Jessica: “het is geweldig als je een paard als veulen aankoopt en hem vervolgens ziet ontwikkelen tot een fantastisch sportpaard. Chekavara is daar een super voorbeeld van. We waren allebei enorm onder de indruk van zijn manier van bewegen toen we hem als veulen zagen. Dat hij het nu zo bijzonder goed doet, is niet alleen een bevestiging van het gevoel dat hij ons wist te geven bij de eerste kennismaking, maar ook een kroon op ons eigen werk.

Het is trouwens niet voor niets dat hij nog steeds hengst is. Hij is in de omgang zo ontzettend lief en beschikt eigenlijk over een heel klein hartje; we hebben dan ook geen enkele reden om hem te laten ruinen.

Wat onze plannen zijn met hem? Hem uitbrengen in de klasse Z en in de Subli Cup. En natuurlijk ontzettend van hem genieten! We zijn super trots op hem en enorm blij dat hij in eigen bezit is.”

Chekavara N Zilver subli 2012