Hoefijzer van de maand september.

Ik: “Hebben jullie het stukje voor het hoefijzer van de maand toevallig al af?”

Chantal: “Ik heb het nog niet helemaal af….en vanavond ben ik laat thuis, is het oké als ik het dan naar je doorstuur?”

Ik: “Tuurlijk is dat oké, dan maak ik het morgen af”

Wat later in de avond valt er een e-mail binnen. Per ongeluk ben ik nog wakker en net zo per ongeluk open ik desbetreffend mailtje op mijn mobiele telefoon. Lang leve de mobiele wereld trouwens; je kunt echt vrij eenvoudig een mailtje lezen terwijl je al goed verscholen onder je dekbed ligt en je hoofd verstopt houdt in je kussen.

Sapperlotus!!! Sapperdeflap!! Wa’s dat?!!

Stiekemerds zijn het, draken, grappenmakers! Of ik een stukje over mezelf wil schrijven?

Nou schrijf ik wel eens vaker stukjes voor de website van Dressuurstal Nijpjes, maar om nou over mezelf te schrijven….dat is toch andere koek. Dat doe je niet zomaar. Dat is gek. Tegenin de natuur ook….

Enfin. Ik dus… tsja. Nou…

Ik werd in 1972 geboren in Serooskerke, op de boerderij van mijn ouders. Als klein meisje was ik al een echte dierenvriend; vliegen wilde ik niet doodmaken. In plaats daarvan werden de diertjes door mij gevangen en buiten weer losgelaten. Mijn eerste pony was een blauwschimmeltje. Als ik ging rennen, rende ze achter me aan. Hoe harder ik ging, hoe harder de pony natuurlijk ook ging. En zo werd ik door mijn eigen pony een grote pruimenboom ingejaagd, waar ik onder het mom van pruimen plukken een flinke tijd bleef zitten.

Ik zal een jaar of 12 geweest zijn toen ik ging ringrijden wat al snel werd uitgebreid met sjezen rijden.

Zo’n tien jaar later kocht ik mijn eerste dressuurpaard, een donkerbruine afstammeling van Kaiserstern, die ik wegens een blessure helaas al snel uit de sport moest halen. Ik ging de wedstrijden missen en kocht daarom na enkele jaren een toen 3-jarige ruin van de hengst Wolfgang. Deze heb ik tot het Z gereden.

In 2005 zat ik op internet wat te kijken naar jonge paarden. Eigenlijk vond ik het al wat laat in het seizoen maar ik verwachtte ook niet meteen iets te vinden. Tot ik de toen 2-jarige hengst van Sir Sinclair zag. Ik was meteen verliefd, ben er heen gereden en heb hem gekocht. Wise Guy bleek al snel mijn beste maatje te worden!

Via wat omzwervingen kwam ik met ‘Wise’ bij Dressuurstal Nijpjes terecht. Daar ging een wereld voor me open. Ik herinner me als de dag van gisteren dat Jessica of Chantal met regelmaat aan me vroeg “hoe doe je dat?” en “waarom doe je dat?”. In het begin kon ik allen maar antwoorden met iets als “ uuuuuh……?”. Ze leerden me niet alleen wat ik moest doen, maar ook waarom ik iets moest doen en wat ik dan moest voelen. Het ging heus niet van een leien dakje en soms nog niet, maar ik ben zo blij dat ik heb doorgezet. Ik hoop echt nog heel veel van hen te mogen leren.

Ik ben trouwens werkzaam als projectmedewerker bij Rijkswaterstaat, daarvoor heb ik 18 jaar bij Justitie gewerkt. In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden bij mijn paarden of in mijn ‘klusschuur’. Zoals gezegd schrijf ik daarnaast soms stukjes voor de website van Dressuurstal Nijpjes. Dat doe ik enorm graag. Ik vind het super leuk om de tweeling op deze manier te helpen. Bij het schrijven probeer ik de lezer mee te nemen in het verhaal, nieuwsgierig te maken naar de afloop en soms wellicht ook een beetje te emotioneren. Het zou niet voor het eerst zijn dat ik zelf een traantje wegpink.

Jessica en Chantal: “Pauline is iemand met veel doorzettingsvermogen. Ze is een hele leuke leerling die de dingen ontzettend goed oppakt. Zodra ze kritiek krijgt, gaat ze er gelijk meer aan de slag. Ze zoekt de fout bij zichzelf wat haar een goede amazone maakt. Ze heeft een ijverig karakter en is zeer creatief. Ze ondersteunt ons onder andere door het schrijven van de stukjes voor de website en doet dat op zo’n leuke manier! Echt met gevoel. We hoeven dat niet te vragen, als we thuis komen van concours ligt er vaak al een nieuw stukje in de mailbox. Geweldig gewoon! Via deze weg bedanken we haar dan ook voor haar inzet, we zijn er super blij mee en geven haar daarom het hoefijzer van de maand!”