We zijn weer begonnen met een nieuw jaar en dus een nieuwe maand! Na de mooie afsluiting van 2012 tijdens de Subli Kampioenschappen wordt het hoefijzer van de maand januari dan ook gegeven aan het paard Sambucco!

Sambucco is een Hannoveraan van 4 jaar oud en is opgegroeid aan de Duitse grens bij de familie van Mensch. Zij hebben hem op de veulenveiling verkocht aan een opfokstal, waar hij werd klaargemaakt voor de hengstenkeuring. Tijdens de keuring kwam hij helaas niet verder dan de 1e bezichtiging. Op zijn derde levensjaar is hij in bezit gekomen van de familie Seijbel. Als 3-jarige was Sambucco nog erg groen en kon hij nog niet zo veel. Fam. Seijbel werd verliefd op het mooie hoofdje en het fijne karakter van de ruin.

Het eerste jaar heeft Rachelle Sambucco onder begeleiding van Chantal en Jessica zelf gereden. Door zijn onervarenheid liep de combinatie tegen een paar kleine probleempjes aan, zij besloten dat Jessica 1x per week op de ruin ging rijden om deze te verminderen. Dat ging zo goed dat fam. Seijbel Jessica vroeg of zij de ruin wilde blijven rijden en of zij mee wilde doen met de Pavocup en de selectierondes van de Subli cup.

Sambucco staat nu ongeveer een jaar in training bij de zusjes Nijpjes en dit gaat erg voorspoedig! Hij heeft in een jaar tijd ontzettend veel geleerd en is een heus dressuurpaard geworden. In het begin was hij nog wel eens een beetje boevig en verzon hij hier en daar wat trucjes om onder het werk uit te komen, maar na veel trainen en oefenen kan hij zich goed bij de les houden. Sambucco heeft in het afgelopen jaar al veel wedstrijdervaring opgedaan en ook dit ging niet zonder succes. Op de pavocup behaalde hij 70,5punten, alleen mocht hij niet mee naar Ermelo omdat hij Duitse papieren heeft. Hij werd ook geselecteerd voor de finale van de Subli cup en hij behaalde hier een zilveren medaille!

Op stal is Sambucco een echt knuffelpaard, hij houdt heel erg van de aandacht die hij op stal krijgt. In 2013 zal Sambucco weer deelnemen aan verschillende selectiewedstrijden en aan de Sublicup. Na zijn succesjaar 2012 zal hij ook in 2013 nog op Dressuurstal Nijpjes blijven staan!

Jessica: ‘Sambucco is een paard met veel aanleg en talent. Hij heeft echt een eigen karakter en hierdoor maakt hij ook zoveel progressie. Tijdens het rijden is hij nog best vlug, waardoor het soms moeilijk is om zijn aandacht er goed bij te houden. We vinden het super leuk dat hij nog bij ons op stal blijft staan en dat we Rachelle optimaal kunnen begeleiden met het worden van een combinatie met hem. Sambucco heeft ontzettend veel potentie en zeker een paard voor de toekomst!’