Hoi! Ik ben Diesel… ook wel Devil Diamant N genoemd. Supermooie naam hè, ben ik best trots op.

Mijn dag begon een beetje anders dan anders, ben er nog ondersteboven van….

Zo om een uurtje of vijf word ik wakker. Het is nog donker en ik vraag mezelf af waarom ik niet wat langer heb geslapen. Maar aangezien dat de situatie niet verandert, begin ik aan mijn ochtendgymnastiek. Beetje rekken en strekken, je kent het wel. Keertje links achterom kijken, keertje rechts en nog wat van die hippe bewegingen. Kost me toch gauw een uurtje per dag, maar moet je kijken hoe ik eruit zie! Toch een heel knap lijf gecreëerd, niet?

Stap, stap, stap,….aaaaah! Mijn eten! Hoeraaa, ontbijt!

Diesel als 1.5 jarige

HUH???

Wat is dàt?

Wat is hìer de bedoeling van?

Eerst mijn voeten checken. Nee, geen ijzer kwijt. Nou jaaaa zeg! Wat doet dat ding in mijn eten?

Waarschijnlijk kijk ik nog verwarder dan mijn haardos erbij hangt, want ik krijg uitleg over de inhoud van mijn voerbak.

“Lief Dieseltje. Je bent nu alweer zo’n vijf jaar bij ons en uitgegroeid tot een heuse kerel. Je doet altijd je best, bent lief en aardig op stal en ondanks de enorm drukke tijd die je achter de rug hebt, blijf je geweldig presteren. Je bent een fantastisch paard, wij zijn supertrots op jou! Daarom krijg je van ons het hoefijzer van de maand!”

Slik …..

Ik doe alsof ik jeuk heb aan mijn kaak dus krab wat met mijn linker achterhoef aan mijn hoofd. Ondertussen pink ik een traantje weg, want ik krijg het nu toch echt te kwaad…..