Barbara Timmermans krijgt het hoefijzer van de maand!

Op haar 7e begon ze met paardrijden. Natuurlijk droomde ze van een eigen pony, maar daar heeft ze tot haar 15e op moeten wachten. Toen kreeg ze van haar oom en tante een pony, een 8-jarige Haflinger van Starwin, genaamd Sharon.

Na een aantal jaren recreatief rijden en een poging tot ringrijden, begon ze met dressuur en kwam zo in contact met Jessica en Chantal. Daar lest ze inmiddels zo’n 9 jaar. Dat begon gewoon op de wei tussen Flash en Balou, want een buitenbak was er toen nog niet. Maar Barbara was er elke week, weer of geen weer!

En het fanatieke trainen wierp zijn vruchten af, want toen ze eenmaal wedstrijd ging rijden met Sharon, reed de combinatie binnen 2 jaar Z1 tussen de paarden!

Sharon is wegens een peesblessure uit de wedstrijdsport gehaald.

Barbara kocht op haar 24e een toen 16 maanden oude KWPN-merrie, genaamd Dolce Vita. Toen deze merrie 3 jaar was, heeft Barbara haar ingereden, met hulp van Jessica en Chantal.

Na een behoorlijk heftige operatie in 2012 is het duo nu weer helemaal in vorm en werd Zeeuws reservekampioen in de klasse B dressuur en master of dressage in diezelfde klasse. Het duo is daarnaast geselecteerd voor de Mac rider cup.

Inmiddels rijdt Barbara L1 en ook dat gaat super goed!

Barbara is 27 jaar oud en woont in Middelburg. Ze is werkzaam als fysiotherapeut en oedeemtherapeut in een particuliere praktijk.

Jessica en Chantal: “Barbara is één van onze eerste leerlingen en is altijd blijven lessen, ongeacht de afwezigheid van een buitenbak, slechte weersomstandigheden of locatiewijziging van een les. Dat vinden wij echt bewonderenswaardig!

Ze pakt alles goed op en is altijd vrolijk. Daarbij is ze ontzettend fanatiek en weet precies wat ze wil. Met Sharon moest Barbara stoppen in het Z1. Wij hopen haar met Dolce Vita te begeleiden naar een hoger niveau