Afgelopen week was een hectische week op Dressuurstal Nijpjes. Het NK voor Subtop stond voor de deur, en de grote vraag was alleen of het door zou gaan in verband met het Rhino virus. Aanvankelijk zou het over 3 dagen verreden worden. De KNHS besloot om de paarden niet te laten overnachten in Ermelo. Dit zou voor veel combinaties, waaronder Jessica niet gunstig uitgekomen zijn in verband met de lange reistijd. Hierop werd afgelopen donderdag door de KNHS besloten om dit te verkorten tot 1 dag. Dit zou inhouden dat de proef en de kür op 1 dag verreden werden.
Jessica had zich samen met Vigo gekwalificeerd in de klasse ZZ-Zwaar.

Vanmorgen in alle vroegte vertrok Dressuurstal Nijpjes vanuit Sint Laurens naar Middelburg. Om half 11 moest Jessica de proef in. Ze lieten hele mooie drafstukken zien, en scoorde hier ook heel erg goed op. Helaas slopen er een paar foutjes in de galop. Ze kwamen hiermee uit op een score van 62,29%.
In de kür op muziek liet Vigo zich van zijn aller beste kant zien. In zijn afsluitende rit van het ZZ-Zwaar danste hij op de muziek naar een score van 68,9%!! In dit sterke deelnemersveld waar enkele goedgekeurde dekhengsten in mee liepen eindigde ze samen op een hele mooi 8e plaats!!

Jessica: “Het was afgelopen week een bijzonder week, het was nog onzeker of het vandaag wel of niet door zou gaan. Onze voorbereidingen waren dan ook anders als normaal. Gister werd dan toch de knoop doorgehakt om het op 1 dag door te laten gaan. Vanmorgen heel vroeg zijn we naar Ermelo gereden. In de eerste proef was ik heel tevreden over mijn draf, daar kon ik echt genieten. Helaas liet ik wat puntjes liggen in mijn galop. In mijn kür klopte alles, de galop was veel beter en mijn series gingen super. Ik kan terugkijken op een hele mooie dag. Ons doel was om bij de beste 10 van Nederland te eindigen. Dat we nummer 8 werden was echt super!”

Chantal: “Ik ben heel erg trots op mijn zus. Ze heeft met een andere voorbereiding als gewoonlijk vandaag laten zien dat ze top kan presteren onder deze omstandigheden. De kur verliep heel erg goed en was beduidend beter als de gewone proef. Vigo liet zich van zijn beste kant zien en we zijn dan ook heel erg blij dat hij in ons eigen bezit is. Vandaag liep hij zijn laatste proef in het ZZ-Zwaar. Hierna zullen we hem thuis houden en doortrainen!”