Masters of Dressage 2014

Van 23 januari tot en met 26 januari vond bij De Kroo Ruitersport het jaarlijkse indoor dressuurevenement Masters of Dressage plaats. Wegens pech met haar paarden moest Chantal voor deze wedstrijd afzeggen, zus Jessica verscheen daarentegen meerdere malen in de wedstrijdring;

Sambucco

Sambucco, de fijn bewegende Stedinger-zoon werd vrijdagmiddag door Jessica in het M2 gestart. En niet onverdienstelijk want de combinatie behaalde met 206 punten de 1e plaats en daarmee een ticket voor de finale die zondag verreden werd. Ook in die finale liep hij erg fijn en was hij goed bij de les. Evenals de eerste proef werd de finaleproef beloond met 206 punten en de 1e plaats! Dat betekende voor deze combinatie de titel Master of Dressage 2014 en een plaats in de dressuur-clinic die (eveneens zondag) werd gegeven door Wim Ernes.

Jessica: “Zowel op vrijdag als op zondag heb ik Sambucco heel fijn kunnen losrijden, zeker ook omdat ik de volledige begeleiding van Chantal had. Erg sneu dat zij niet kon starten maar gelukkig is het niets ernstigs en zal ze snel weer in de wedstrijdring verschijnen. Sambucco stond er in beide proeven super fijn aan, met name in de galop is hij veel verbeterd. Daar hadden we hard aan gewerkt en dat kon ik in mijn proeven goed merken. Ik was al superblij met onze finaleplaats, maar de uiteindelijke winst en daarmee een plaats in de clinic van Wim Ernes vond ik ècht super cool! In de clinic hebben we gewerkt aan het draftempo en ook veel aandacht besteed aan de verbinding en takt in de stap. Het was een hele leuke en leerzame clinic, ik heb er echt van genoten!”

Balorig Z

Balorig Z werd vrijdagavond door Jessica in het Z1 gestart en liep een mooie proef. De combinatie kreeg 8-en voor de zijgangen en bereikte uiteindelijk een mooie 4e plaats met 226 punten. Zaterdagavond werd de bruine ruin door Jessica gestart in de kur op muziek en behaalde daar met 67.75% een nette 5e plaats.

Jessica: “Ik ben enorm trots op Balorig, het was nog maar zijn 2e kur en hij deed het echt heel goed! Wat mij betreft had hij wel wat meer punten mogen krijgen, maar ik ben toch erg tevreden met het resultaat. We komen van ver en dat hij zich zo netjes heeft gedragen, is me ontzettend veel waard! De komende week doen we wat rustiger aan, zodat hij kan opladen voor het Zeeuws kampioenschap dat over 2 weken plaatsvindt, eveneens bij De Kroo Ruitersport.”

Vigo N

Vigo, een afstammeling van Flemmingh, werd door Jessica voor de 2e keer in de Prix St. George gestart. De bruine ruin was super fit en erg fijn te rijden. De combinatie behaalde een 6e plaats met 67,43%

Op zondag startte Jessica hem in de kur op muziek op Intermediair I niveau.

Jessica: “Met Vigo had ik zondagmiddag een dubbel debuut; het was onze eerste proef op Intermediair I niveau en meteen een kur voor groot publiek. Chantal had me gezegd dat ik niks te verliezen had, dat ik gewoon het gas erop moest houden en er ook van moest genieten. Nou, dat heb ik gedaan! De kur begon gelijk met series en Vigo leek daar totaal geen moeite mee te hebben. Ik heb genoten! En het eindresultaat van 69.2% en de 2e plaats was natuurlijk de kers op de taart. Vigo was echt toppie, ik ben echt heel trots op hem.”

Jessica kijkt terug op een geslaagd wedstrijdweekend, is zeer tevreden met de behaalde resultaten en wil nog 1 ding zeggen:

Chan, je was een topgroom! Zonder jou was het niet gelukt