Afgelopen zondag stond er een basiswedstrijd gepland op Manege de Eendracht te Vrouwenpolder.
Om ervaring op de blijven doen, en het wedstrijdritme erin te houden kwam Jessica in de klasse L2 aan start met Sambucco. De Stedinger zoon liet zich ook deze wedstrijd weer van zijn beste kant zien. Met een hele mooie score van 200 en 204 punten mochten ze voor beide proeven het oranje erelint in ontvangst nemen!

J Jessica hier met Sambucco tijdens de Subli wedstrijd in Oud-Beijerland

Naast Sambucco kwam Jessica nog met een ander paard aan start. In de klasse M1 verscheen ze met Balorig Z.
Balorig Z staat in training bij dressuurstal nijpjes en is in eigendom van de Fam. Splunder uit oost souburg, die ook de eigenaren zijn van Zanta Zinzy die al mooie score’s behaalde in de klasse z1.
Afgelopen zondag stond het debuut dan ook gepland van Jessica en Balorig Z. Hij is een afstamming van de hengst Ballougarn en acht jaar jong. In de eerste proef wonnen ze samen de rubriek met een score van 193 punten. In de tweede proef werd er nog een schepje bovenop gedaan en kregen ze een mooi puntentotaal van 199 punten, en behaalden ze de 2e prijs.

Hier balorig z onder Jessica Nijpjes

Jessica: “Balorig Z is een paard met een eigen karakter, als hij eenmaal het vertrouwen heeft zal hij door het vuur voor je gaan. Hij was heel erg braaf op zijn eerste wedstrijd, in beide proeven kon ik fijn met hem rondsturen. Ik ben zeer tevreden met dit resultaat, in de ring maakte we geen grote fouten , hij gaf me een goed en contstant gevoel. Ook met Sambucco heb ik fijn gereden, het was weer even wennen op het gras voor sambucco maar zeker de tweede proef kon ik er goed aan rijden. Ik kan tevreden terug kijken op dit weekend!”