Regiokampioenschappen Zeeland dressuur paarden en pony’s
5 augustus 2010

VROUWENPOLDER – De KNHS regio Zeeland gaf dit jaar de regie van het dressuurkampioenschap in handen van ruiterclubs Se-Ros en Oranjezon. Dat bleek een juiste beslissing. De Walcherse verenigingen tekende op hun thuishaven, manege De Eendracht in Vrouwenpolder, voor een geolied lopende titelstrijd. De strijd was in jaren niet zo spannend. Het verschil tussen de kampioenen en het nummer twee bedroeg in diverse klassen slechts tienden van procenten.

Klasse Z2
Bij de paarden sloegen de zusjes Chantal en Jessica Nijpjes een dubbelslag. Chantal schreef met William Z2 op haar naam. Jessica eiste met Vigo in Z1 de titel op (foto). In de editie van 2009 stuurde Jessica Nijpjes de ruin William naar de titel in Z1. Ditmaal was voor tweelingzus Chantal met de Rubiquil-zoon een tweede plaats in beide proeven net voldoende voor de felbegeerde titel in Z2. Santoucha van der Meij schreef met Gasady’s Winsor met slechts een tiende procent meer dan Chantal Nijpjes de plaatsings-ronde op haar naam. In de beslissende Kür op muziek toonde Jeanine Nieuwenhuis zich met TDN’s Valencia met 66.33 procent de beste. De amazone uit Serooskerke kwam hiermee met de Rubiquil-dochter slechts een fractie tekort voor de verlenging van haar titel. Met een score van 62.21 procent in de Kür bleef Chantal Nijpjes haar in het overall klassement een tiende procent voor. Chantal: “Ik heb mijn favorieten rol waar gemaakt, maar het was ongelooflijk spannend. De concurrentie was groot. Maar William deed ontzettend zijn best. Ik ben erg blij met deze titel.”

Klasse Z1
In Z1 schreef Jessica Nijpjes met Vigo met 65.44 procent de warmloopronde op haar naam. Slechts viertiende procent meer dan Dinja van Liere met Zibbedy’s Way. Een voorsprong die Middelburgse amazone niet meer uit handen gaf. In de beslissende proef stuurde ze de Flemmingh-zoon met 66.61 procent naar zijn tweede zege. Zij vergrote hiermee haar voorsprong op Dinja van Liere, die met de Saros van ’t Gestelhof dochter met 64.85 procent het zilver veilig stelde, tot ruim een procent. Favoriet Wilma Salm moest met Zazou (64.63 procent) genoegen nemen met het brons. “Ik had al ruim voldoende punten om met Vigo de overstap naar Z2 te maken. Maar ik ben met hem afgelopen indoorseizoen kampioen geworden en wilde ook nog eens graag het outdoor winnen. En het is gelukt. Ik ben erg tevreden. Je kreeg de titel niet cadeau. Je moest er voor rijden. Dat maakt het extra leuk. Ook een verdienste van mijn zus Chantal. Wij doen alles samen. Met haar heb ik in de aanloop naar het kampioenschap nog eens de puntjes op de i gezet. En zij is een strenge juffrouw.”¨

[. . .]

Bron: http://www.knhs.nl/news.asp?pCatID=&CatID=&ID=18883&style=&ppCatID=&zoomstyle=&men=&PicID=1