Jessica en Vigo N zijn geselecteerd voor de finale van de MacRider Cup. Met als coach Maarten van Stek zijn ze al een paar keer afgereisd naar het Noord-Hollandse Katwoude, om hier trainingen te volgen. Op maandag 6 augustus stond er een teamdag gepland, op het mooie terrein van Petri Bax te Gameren, ook Petri is een van de MacRider coaches. Petri stelt haar locatie ook beschikbaar voor de finale op 25 augustus.
Op deze dag kwam het gehele team van Maarten van Stek bijeen om zich zo optimaal voor te bereiden voor de finale. In de ochtend stond een teamsessie gepland met sportpsycholoog Sanne Beijerman. Hier werden de doelen besproken voor de finale van de MacRider.

Teamsessie met Sportpsycholoog Sanne Beijerman

Na de teamsessie kregen de ruiters een training op een flexchair. Zo werd hun houding en zit kritisch bekeken, en werden ze gewezen op hun kritieke punten.

Het team van Maarten van Stek tijdens de flexchair training


J
essica: ‘Ik bleek een sterke houding en zit te hebben, en de aandacht ging vooral naar mijn schouders. Het was leuk om op de laptop mee te kunnen kijken hoe mijn houding en zit was. Zo keeg ik hier weer een nieuwe kijk op die ik ook in mijn training kan toepassen.”

Jessica op de Flexchair

Na de training op de flexchair was het tijd voor een training met paard. De combinaties kregen eerst les van Maarten, waarna hun Kür op Muziek werd doorgereden, en beoordeeld werd door een Lichte Tour jurylid. Deze kür op Muziek zullen ze ook rijden op de finale. Jessica had een paar interessante lijnen in haar kür die erg gewaardeerd werden.

Jessica en Vigo N in de buitenbak, met op de achtergrond de prachtige stallen

Jessica met enkele teamgenoten

Jessica: “Ik heb een erg leuke dag gehad, en bedank Maarten ook voor het organiseren voor deze dag. Het was een hele mooie locatie van Petri Bax, het is hele mooie accomedatie voor de grote finale. Het was fijn om mijn kür hier door te kunnen rijden, en zal hem nu ook verder gaan afwerken richting de finale.”

Jessica in de uitgestrekte galop

Groom Marieke was de gehele dag mee en heeft uiteraard weer enkele sfeerplaatjes geschoten. Na deze mooie dag poseerde Jessica en Vigo N nog even voor de camera.

Jessica en Vigo N

Ook groom Marieke kwam nog voor de lens