Op woensdag 8 augustus werd er een avondwedstrijd georganiseerd op Stal de Kroo te Nw en St Joosland. Deze wedstrijd kon uitstekend gebruikt worden om nog even te oefenen voor aantaande vrijdag. Dan worden namelijk op hetzelfde terrein de Zeeuws Kampioenschappen georganiseerd. Chantal en Jessica kwamen beide aan start op deze avondwedstrijd.

In de klasse L2 nam Jessica Sambucco mee, hij is in eigendom van de Fam. Seijbel uit Vlissingen en loopt met Jessica ook succesvol mee in de Subli. Jessica mag op de kampioenschappen helaas geen L2 meer rijden, maar besloot om met Sambucco tijdens deze wedstrijd nog even een oefenronde te doen. Tijdens het losrijden vertoonde hij nog wat spanning, maar dit kon fijn opgelost worden. In de proef was de spanning volledig verdwenen en wisten ze beide proeven te winnen met prachtige scores van 209 en 212 punten.

Jessica: “Het is jammer dat ik geen L2 meer mag starten op de kampioenschappen, Sambucco is erg in vorm en staat er goed aan. Ik heb hem deze wedstrijd nog een keer meegenomen om het wedstrijdritme te behouden. Tijdens het losrijden had hij een beetje last van spanning, ik krijg hem hier gelukkig steeds fijner doorheen. In mijn proeven had hij nergens last van, ik had geen grote fouten op een paar kleine afwerkingspuntjes na. Binnenkort mogen we weer naar een Subli wedstrijd waar hij hopelijk net zo goed loopt als hier!”

Sambucco en Jessica tijdens de avondwedstrijd, de foto is gemaakt door Rachelle Seijbel, de eigenaresse van Sambucco

In de klasse Z1 kwam Chantal aan start met de D-pony Ald Firt’s Michael, die in eigendom is van Tim Coomans. Met deze vospony zal Chantal aanstaande vrijdag aan start komen op het Zeeuws Kampioenschap klasse Z1. Ook Chantal besloot van de gelegenheid gebruik te maken en de puntjes nog op de i te zetten voor vrijdag. In de eerste proef had Ald Firt’s Michael een paar spanningsmomentjes, maar vertoonde ook hele mooie oefeningen. Deze proef wonnen ze met 221 punten. In de tweede proef werden evenals hele mooie onderdelen vertoond. Voor deze proef mochten ze een 3e prijs in ontvangst nemen met 219 punten.

Chantal: “Ald Firt’s Michael stond er erg fijn aan, in de eerste proef schrok hij even van rennende kinderen over het terras. Dat was erg jammer, maar ook weer een leerervaring voor de volgende keer. Ik kreeg zijn aandacht gelukkig weer volledig bij mij en kon fijn verder rijden. In mijn tweede proef stond hij op scherp, daar maakte ik ook geen grote fouten. Ik ben benieuwd hoe we het vrijdag zullen doen op de kampioenschappen!!”

Ald Firt’s Michael en Chantal, ook deze foto is genomen door Rachelle Seijbel!

Leerlinge Christina Labudzik kwam met haar grote ruin Zaro ook aan start in de klasse Z1. Christina maakte ook van de gelegenheid gebruik om de proeven nog een keer door te rijden voor aanstaande vrijdag. In beide proeven behaalde zij een nette score van 215 punten, en mocht voor de eerste proef nog een 3e prijs in ontvangst nemen!