Gisteren namen Jessica en Chantal deel aan de suptop wedstrijd op De Kroo. Zij deden dat met U’ve Got It, Vigo en William. Een drukke dag!

Chantal bracht U’ve Got It uit in de Prix St. George en zij behaalden een score van 64.61%, goed voor een 4e prijs! Chantal kijkt tevreden terug op haar proef: “U’ve It bleef de gehele proef fijn te bewerken. Ons drafgedeelte was goed, en ook het galopgedeelte was ontspannen. Hij gaf me een goed gevoel dat ik zeker mee zal nemen naar de eerste selectiewedstrijd volgende week.”

De klasse ZZ-Licht werd in de middag en avond verreden. Er kwamen maar liefst 27 combinaties aan de start! Jessia reed Vigo naar een score van 65.57% en een bijbehorende 7e prijs. Chantal eindigde net achter Jessica met een score van 65.29%.

Jessica: “Vigo voelde erg fijn aan in het losrijden. In de proef had ik het tempo net iets te hoog liggen. Dat was jammer, hierdoor bleef de score wat steken. Voor ons drafgedeelte scoorden we mooie punten waaronder enkele achten voor de zijgangen. Ik ben tevreden over deze wedstrijd, het gevoel was goed en dat gaan we verder uitbouwen in de training.”

Chantal: “Ons drafgedeelte was spectaculair. Dit resulteerde in enkele achten!. In het begin van het galopgedeelte bouwde hij te veel spanning op, hierdoor was de controle in de uitgestrekte galop weg. Gelukkig kon ik die op tijd herstellen zodat de wissel aan het eind wel weer goed was. Over het algemeen ben ik niet ontevreden. Er had wel meer in gezeten, maar door de spanning in het galopgedeelte kwamen wij uit op deze score. Het commentaar op de protocollen was helder en we gaan hier dan ook verder mee aan de slag.”

Hieronder de uitslagen van het ZZ-Licht: