Gisteren werd de finale gereden van de Rabotalentencompetitie op Horses by the Sea. Ondanks de vele regen waren de ringen en het losrijterrein in goede staat.

Jessica kwam met Vigo aan de start in het Z1. Zij reden een proef met veel mooie stukken maar maakten één foutje. Toch scoorden zij nog een mooie 67.9% wat later goed zou blijken voor het winnen van de Rabotalentencompetitie in de klasse Z.

Chantal en William startten in het Z2. Zij reden een energieke proef maar de afronding van de oefeningen zou nog net iets netter kunnen. Zij behaalden met 67.2% een tweede plaats achter Jessica en Vigo.

Ook lesklant Christina Labudzik was in vorm op deze finale dag. Zij startte haar paard Zaro in de klasse L2 en behaalde een mooi score van 66.2%. Hiermee wonnen zij de Rabotalentencompetitie in de klasse L. In deze zelfde klasse behaalden Corné Gideonse en zijn paard Aktion een 4e plaats met 63%. Jessica: “Erg leuk dat onze lesklanten het goed doen; gefeliciteerd!”

Jessica, Chantal en Christina kregen door het winnen van hun klasse tevens een uitnodiging voor een clinic door een gerenommeerd instructrice.

Jessica: “Vigo voelde erg fijn aan en liep met veel zelfhouding en souplesse door de baan. Jammer van het foutje dat ik maakte in de proef, maar het toont wel aan dat we nog beter kunnen. Met zo’n een fijne vorm heb ik echt zin in het NK volgend weekend. Ook Chantal was te spreken over de wedstrijd: “William voelde vandaag lekker energiek aan en liep fijn de proef door. We scoorden altijd al goed op het drafgedeelte, dus hebben we in de training vooral op het galopgedeelte gefocused en dat liet zich vandaag terug zien in de punten! De vorm is goed, dus ook wij kijken uit naar het NK.”

De beste vier van de uiteindslag van de Rabotalentencompetitie hadden daarnaast ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de kur op muziek die georganiseerd werd door horses by the sea. Chantal: “Omdat de paarden en wij een druk wedstrijdprogramma hebben en in verband met de voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap volgende week hebben we besloten om hier niet aan mee te doen zodat de paarden hun energie kunnen sparen voor over 4 dagen. Desondanks vonden we het wel jammer. Wij hebben plezier gehad in het rijden van de goed georganiseerde wedstrijden van de Rabotop Competitie en hopen dat dit mooie initiatief volgend jaar weer mogelijk gemaakt wordt.”

Christina en Zaro:

Jessica en Vigo en Chantal en
William tijdens de prijsuitreiking