Zaterdag 6 juli PAVO CUP

Dressuurstal Nijpjes zal met vijf paarden deelnemen aan de PAVO CUP*), welke plaatsvindt bij manege De Eendracht, Rijkebuurtweg 8, Vrouwenpolder.

Hieronder is per amazone aangegeven welke paarden zullen worden voorgesteld aan de jury.

De resultaten zijn inmiddels opgenomen in dit item.

Jessica

Devil Diamant N

Afstamming: Florencio x Flemmingh

Eigenaar: Dressuurstal Nijpjes

Algemene info: Devil Diamant N (Diesel) werd als veulen aangekocht door Dressuurstal Nijpjes en werd door de zusjes opgeleid tot zijn huidige niveau.

In 2012 wist hij de finale van de PAVO CUP te halen waarmee hij automatisch geselecteerd was voor de WK-selecties van 2013.

Daarin heeft de ruin het gebracht tot en met de eerste training.

Resultaat PAVO: Winnaar van de rubriek 5-jarigen (78 punten, door naar Ermelo)

Commentaar jury:

Mooi langgelijnd paard en royaal ontwikkeld. Heeft een zeer mooie zelfhouding en een mooi front. Galop is mooi bergopwaarts. De stap van deze mooie ruin is zeer ruim en los over de rug. Netjes op 2 teugels naar de hand toe gereden.

Reactie Jessica:

“Ik ben ontzettend trots op Devil Diamant N! We hebben een erg fijn rondje gereden. Tijdens de voorselecties voor het WK jonge dressuurpaarden kreeg ik les van de heer Hamminga. Die trainingen waren erg leerzaam en ook vandaag had ik daar mijn voordeel van. Voor de PAVO stel je een paard weer anders voor dan voor de SUBLI. Ik ben blij! En ik kijk uit naar Ermelo!”

Sambucco

Afstamming: Stedinger x Michelangelo

Eigenaar: Familie Seijbel

Algemene info:Sambucco staat net een jaar in training bij Dressuurstal Nijpjes. Vorig weekend wist hij in Kootwijk tijdens een selectiewedstrijd voor het Subli Kampioenschap de rubriek voor de vijfjarigen te winnen.

In 2012 werd de ruin aangewezen voor de halve finale van de PAVO CUP. Sambucco beschikt echter over een Duits stamboekpapier, waardoor verdere deelname in de PAVO CUP niet was toegestaan.

Resultaat PAVO: 2e plaats in de rubriek 5-jarigen(75 punten)

Commentaar jury:

Zeer mooie verschijning, springt er vooral uit door zijn losse manier van bewegen. Een paard dat beschikt over voldoende ruimte in de beweging en een zeer aansprekende galop. Paard wordt mooi op 2 teugels voorgesteld.

Reactie Jessica:

“Ik heb met Sambucco fijner kunnen rijden dan vorig jaar. Ik kan merken dat hij in het afgelopen jaar weer veel heeft geleerd. Ik ben ontzettend blij met de uitslag, wel vind ik het jammer dat hij vanwege zijn Duitse stamboekpapier niet door mag naar Ermelo. Ik had hem daar graag aan de jury voorgesteld.”

Reactie eigenaar:

Deze dag is erg leuk verlopen met als resultaat een mooie 2e plaats bij de 5 jarigen met 75 pnt. Normaal gesproken zouden we door mogen naar de finale maar zoals jullie weten heeft “Sammy” duitse papieren en is dit dus niet mogelijk. Toch vonden wij het voor Sammy weer een goede leerervaring, vooral omdat wij weten hoe wisselend hij van karakter kan zijn. Hij gedroeg zich voorbeeldig en was nergens bang van. We waren natuurlijk super blij met het lovende commentaar van de jury en hadden een prachtige cijferlijst.
We willen Jessica dan ook weer super bedanken voor alle inspanningen/trainingen die Sammy gemaakt hebben tot het paard die hij nu is.

Chantal

Don’t Worry N

Afstamming: Johnson x Boy B

Eigenaar: Dressuurstal Nijpjes

Algemene info: Don’t Worry N (Doerrak) werd als veulen aangekocht door Dressuurstal Nijpjes. Ondanks zijn leeftijd zal hij voor het eerst deelnemen aan de PAVO CUP. De ruin had met zadelmak maken wat meer tijd nodig, waardoor hij vorig jaar niet in de PAVO CUP is gestart.

Resultaat PAVO: Niet door naar Ermelo (64 punten)

Commentaar jury:

Mooi ontwikkeld paard met een goed dressuurmodel. Een paard met zeer mooi achterbeengebruik. Moet in de stap duidelijk meer ontspanning tonen.

Reactie Chantal:

“Ik kan bij Don’t Worry N helaas toch merken dat hij nog wat onervaren is wat wedstrijden betreft. Ik heb hem in draf erg fijn kunnen rijden, maar verloor helaas punten in de stap die niet goed genoeg uit de verf kwam. Ik ga weer lekker verder trainen met hem en ben nog steeds even blij met hem!”

Enjoy N
Afstamming: Valdez x Turbo Magic

Eigenaar: Dressuurstal Nijpjes

Algemene info: Enjoy N werd in september 2012 aangekocht door Dressuurstal Nijpjes. Zijn moeder, Alatrichta (Turbo Magic x Flemmingh) is ook in het bezit van Dressuurstal Nijpjes. De ruin zal, gezien zijn leeftijd, voor het eerst deelnemen aan de PAVO CUP.

Resultaat PAVO: Niet door naar Ermelo (71 punten)

Commentaar jury: Zeer aansprekend paard met ontzettend goede draf. Het is een paard wat aan de voorkant al royaal ontwikkeld is.

Reactie Chantal:

“Enjoy N kan nog wel eens een boef zijn…. Dat was vandaag zeker niet het geval. Hij heeft zich echt als een volwassen paard gedragen en daar ben ik trots op! Wel was hij soms nog wat gespannen waardoor zijn rug-gebruik op die momenten niet optimaal is. Met hem ga ik vooral trainen aan het sneller onder controle krijgen van de spanning die hij soms nog opbouwt.”

Estée Lauder

Afstamming: Santano x Rossini

Eigenaar: Roos de Pagter

Algemene info: Estée Lauder werd door Jessica reeds uitgebracht in de Subli wedstrijden

In 2012 werd de merrie succesvol uitgebracht tijdens de IBOP, een aanlegtest voor merries. Ze behaalde een topscore van 84 punten

Resultaat PAVO: 2e plaats in de rubriek 4-jarigen (78 punten, door naar Ermelo)

Commentaar jury:

Zeer aansprekende merrie met een goed achterbeengebruik. Paard wat mooi bergopwaarts beweegt en een zeer goede galop toont. Ze heeft een losse manier van bewegen en een zeer ruime en goede stap. Ook de aanleuning van de merrie is zeer aansprekend; mooi stil en naar de hand toe.

Reactie Chantal:

“Ik ben blij dat ik Esteé Lauder zo fijn heb kunnen voorstellen. Ze kan soms nog wat onzeker zijn wat zich dan uit in minder stabiel bewegen. Dit was totaal niet het geval, ze liet zich super bewerken.”

Reactie eigenaar:

“Ik ben ontzettend trots op Elsje en vind dat Chantal haar heel mooi heeft voorgesteld, de combinatie gaf een sympathiek beeld af. Ondanks de entourage bleef Elsje heel alert op Chantal; blijkbaar heeft ze veel vertrouwen in haar amazone en dat vind ik echt een compliment voor de africhting. Jessica en Chantal zijn vanaf het begin al betrokken bij de africhting van dit paard. We waren vorig jaar enorm blij met de uitslag die de meiden met Els behaalden tijdens de IBOP en we zijn nu minstens net zo blij met de prestatie tijdens de PAVO!”

Uitslagen PAVO CUP Vrouwenpolder, zaterdag 6 juli 2013: http://www.kwpn.nl/data/events/00032373.pdf