Finale Subli Cup morgen in Ermelo!

Talentontwikkeling van jonge paarden is één van de speerpunten van de KNHS. In 2010 heeft de KNHS in samenwerking met haar official partner Subli Paardenvoeders het KNHS kampioenschap voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden geïnitieerd.

Dit KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft als belangrijkste doel een juiste ontwikkeling van jonge dressuurpaarden na te streven. Speciale dressuurproeven voor jonge paarden zorgen voor een verantwoorde opbouw. Het kampioenschap bestaat uit een aantal wedstrijden welke in competitieverband wordt verreden en wordt afgesloten met een finale. De beste vijf paarden in de finale van de vier- en vijfjarigen plaatsen zich automatisch voor het selectietraject voor het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. Dit jaar vindt de Subli finale plaats op 28 december in Ermelo. Jessica en Chantal hebben zich weten te selecteren met maar liefst zes paarden, wat gerust een bijzonder knappe prestatie genoemd mag worden!

Vandaag zijn vader Piet, Chantal en Jessica en groom Marga vertrokken naar Ermelo. Zij namen de paarden Devil Diamant N, Enjoy N en Don’t Worry N mee. De eerste twee ruinen reisden samen terwijl Don’t Worry N de eer had naast de splinternieuwe concourskast te staan, een geweldig mooie en praktische kast die is voorzien van het logo van Dressuurstal Nijpjes. Ook Sambucco reisde vandaag naar Ermelo, hij werd door zijn eigenaresse gebracht.

Chantal was ook met Checavara N geplaatst voor de finale, echter de imposante zwarte hengst is niet helemaal fit en Chantal wil uiteraard geen enkel risico nemen met haar oogappel. Jessica was ook met Estée Lauder geplaatst voor de finale, maar de bruine merrie werd in november verkocht. De tweeling zal dus met vier paarden aan de start komen:

5-jarigen:

Sambucco

Stedinger x Michelangelo

Ruin

Zal gestart worden door Jessica, om 09.15 uur.

Behaalde vorig jaar een fantastische 2e plaats in de finale.

Don’t Worry N

Johnson x Boy B

Ruin

Zal gestart worden door Chantal, om 09.51 uur.

Devil Diamant N

Florencio x Flemmingh

Ruin

Zal gestart worden door Jessica, om 11.36 uur.

Behaalde vorig jaar een schitterende 4e plaats in de finale.

4-jarigen:

Enjoy N

Valdez x Turbo Magic

Ruin

Zal gestart worden door Chantal, om 16.20 uur.

Jessica en Chantal: “Voor Doerak en Enjoy is het de eerste keer dat zij niet thuis slapen. Het is toch altijd spannend hoe de paarden daarmee omgaan; staan ze rustig, eten ze goed? Zoiets kun je natuurlijk niet van te voren oefenen. De accommodatie is erg groot en prachtig aangekleed, ook dat zal even wennen zijn voor de heren, maar we gaan onze uiterste best doen om ze op hun gemak te stellen en een paar mooie proeven te laten zien. We hebben er samen naar toe getraind, hebben elkaar ook met de proeven geholpen. Het is zo fijn dat dat kan! Natuurlijk hebben we hier in Ermelo ook heel veel steun aan onze paps en onze groom Marga, geweldig!”

Meer weten over de resultaten tijdens de finale van vorig jaar? Klik op onderstaande link:

https://www.dressuurstal-nijpjes.nl/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=339&cntnt01pagelimit=10&cntnt01returnid=15

Meer weten over de Subli Cup, klik dan op onderstaande link. Naast de uitslagen van alle Subli wedstrijden in 2013 vind je er onder andere de ‘Meest gestelde vragen’ over de Subli Cup.

https://www.knhs.nl/kenniscentrum/deelname-aan-wedstrijden/competities/dressuurcompetities/knhs-subli-kampioenschap-jonge-dressuurpaarden/