Succesvolle dag in Heinkenszand

Vandaag hadden Jessica en Chantal wedstrijd in Heinkenszand; Jessica reed Sambucco (v. Stedinger), Chantal reed Digo (v. Johnson). Beide paarden werden gezadeld voor hun eerste kür op muziek!

Digo:

Chantal startte Digo in de L2.

Digo vond alles een beetje spannend, daardoor kreeg de combinatie wat kleine storingen. Gelukkig gebeurde dit vooral in de grijze gedeeltes van de kur en konden de oefeningen goed uitgevoerd worden. Alles paste keurig op de muziek. Digo liet mooie zijgangen zien, het totale beeld was mooi gedragen.

Resultaat: 69,76 % Dit was goed voor de overwinning, van de kur op muziek.

Digo

Na de kür mocht Digo nog een gewone proef lopen.

In het eerste rondje was er even wat spanning, maar voordat de combinatie startte, was dit al grotendeels verdwenen. De combinatie kreeg mooie cijfers, waaronder 9-ens voor de uitgestrekte gangen en 8-en voor de zijgangen!

Resultaat: 222 punten en dit was ruim voldoende voor een mooie overwinning!!

Sambucco:

Jessica startte Sambucco in de M.

Bij het losrijden was er al muziek te horen en dat was erg fijn voor de ruin. Tijdens de kür had hij geen last meer van spanning, waardoor Jessica fijn aan de ruin kon werken.

Helaas werden er veel punten verloren door een programmafout. Ontzettend jammer natuurlijk.

Resultaat: 66,6%

Sambucco

Chantal en Jessica: “We zijn erg blij met deze paarden. Het zijn fijne paarden om aan door te werken. Binnenkort zullen beiden in de Subli wedstrijden verschijnen! Het was erg leuk om met beide paarden aan de kur op muziek mee te rijden. Het is een goede ervaring voor Digo en Sambucco.”

De kür-rubriek M werd gewonnen door een leerlinge van Chantal en Jessica: Jolanda Verton wist met haar Wamora (v. Orame) deze zege op haar naam te schrijven. Dressuurstal Nijpjes feliciteert Jolanda van harte met deze mooie overwinning!