Vandaag hebben Chantal en William hun eerste Z2 wedstrijd gereden. Chantal heeft William ongeveer 2 maanden geleden van Jessica overgenomen zodat ook zij een paard in de basis dressuur kon uitbrengen.

In de eerste proef liep William zeer fijn. In zijn drafgedeelte bleef hij mooi gedragen en daarnaast pakt hij steeds meer ruimte in zijn zijgangen. Ook zijn uitgestrekte draf was verbeterd, hier werden 8en voor gescoord. Met een kleine storing in één van de wissels en een schrikmoment kwam de score uit op 69.4% en een verdiende eerste plaats! In de tweede proef hadden Chantal en William wat kleine storingtjes dit leidde tot een score van 67.8% en wederom een eerste plaats.

Chantal is dan ook zeer tevreden: “Ik heb William vroeger ook al eens gereden, nu ik hem weer overneem vormen we gelijk een goede combinatie. Hij laat zich in de proef fijn rijden en is niet snel afgeleid. Hij heeft veel plezier in het wedstrijd rijden en gedraagt zich dan als een echte showbink. Ik heb dan ook erg veel zin om hem in het buitenseizoen te tonen!”