Prachtig debuut voor Jessica en Sambucco

Nieuw- en Sint Joosland, 10 mei 2014

Het herfstachtige weer bracht letterlijk een stormachtig decor voor de dressuurwedstrijd die gehouden werd bij Ruitersport De Kroo te Nieuw- en Sint Joosland. Stormachtig waren ook de scores van Jessica met Balorig Z in het Z1 en van Jessica met Sambucco in het Z2.

Jessica: “Na het NK heb ik Balorig niet meer meegenomen op wedstrijd en dat kon ik merken bij het losrijden. Hij vond het blijkbaar erg leuk weer mee te gaan en was daardoor niet meteen bij de les. In de ring deed hij super zijn best, ik heb echt genoten! Op naar het Z2.”

Jessica en Balorig Z eindigden in de eerste proef op de eerste plaats met 233 punten en in de tweede proef op een tweede plaats met 229 punten, achter leerlinge Valesca Lefeber met Classic Black die in de eerste proef overigens de tweede plaats wist te bemachtigen.

Jessica: “Sambucco was sinds januari niet meer mee geweest op wedstrijd, onze laatste wedstrijd was in de klasse M2 tijdens Masters of Dressage. Omdat hij het werk zo goed oppakt, hebben we besloten de klasse Z1 over te slaan. Sambucco kan soms wat wisselend zijn in zijn gedrag maar hij heeft zich vandaag echt super gedragen. Zeker als je ziet dat hij zo lang niet van huis is geweest en dat het weer ook niet echt meewerkte. Ik ben supertrots op deze geweldige ruin!”

Jessica en Sambucco scoorden in de eerste proef 230 punten en in de tweede proef 240 punten. Daarmee wisten zij beide proeven overtuigend te winnen.

http://www.kwpnzeeland.nl/2014/05/10/monsterscore-voor-jessica-nijpjes-en-sambucco-z2-debuut/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=monsterscore-voor-jessica-nijpjes-en-sambucco-z2-debuut