Op 22e december werd de laatste selectiewedstrijd verreden voor de M en Z paarden. Rond de middag vertrokken de zusjes Nijpjes samen met groom Cindy en vader Piet naar Axel.

Als eerste kwam de hengst Chekavara aan start in de klasse M2, hij zette een erg nette proef neer met veel minder spanning dan in Heinkeszand. De voltes in galop en de uitgestrekte gangen werden met hoge cijfers beloond. Tijdens de proef liet Cheka zich goed bewerken en bleef goed bij de les. Het is een paard wat ontzettend graag voor je werkt, hij zette een mooie score neer van 67,33%. Jessica is 2x aan de start gekomen tijdens de selecties en heeft deze allebei ruim gewonnen.
Jesscia: ‘Cheka gaf tijdens de proef een heel fijn en krachtig gevoel, het was echt genieten!’
De komende week traint Chantal de hengst verder voor de Subli Kampioenschappen aankomende vrijdag.

In de klasse Z1 behaalden de zusjes ook mooie punten, zij deelden een eerste plaats met de paarden Alicante en Ald Feart’s Michael. De pony liet een fijne proef zien, vooral het drafgedeelte en de zijgangen werden goed uitgevoerd. In het stapgedeelte toonde de pony echter enige spanning. Helaas vielen de punten wat tegen in vergelijking met de proef. Dit resultaat maakt dat Chantal met haar pony alle drie de selectiewedstrijden heeft gewonnen en zijn zij zeker van een startbewijs op het Zeeuws Kampioenschap 2 februari!
Jessica liet met Alicante een mooie proef zien, vooral het drafgedeelte was sterk. De eenvoudige wissels in galop gingen iets minder, dit kwam mede door de spanning van de ruin. Zij behaalden hetzelfde percentage als Chantal van 62,79%.

Als laatste kwam Zaro in de Z2 aan de start, vooral in draf toonde de lichtvoetige ruin een sterk gedeelte. Zaro is een paard met veel souplesse en gedragenheid, helaas had de combinatie bij twee wissels wat last van spanning dit haalde het percentage wat naar beneden. Uiteindelijk werden zij 3e met 64,56%
Chantal: ‘Zaro is een heel fijn paard en toont veel aanleg voor de zijgangen, tijdens m’n proef was ik erg tevreden over mijn drafstuk. Ik ben erg blij met de resultaten die wij boeken, ondanks dat we zo kort nog maar een combinatie zijn!’

Zaterdag 2 februari zullen de Zusjes met hun 4 paarden aan start komen tijdens het Zeeuws Kampioenschap in Ouddorp!


Jessica met Tc Alicante