Resultaten Zeeland Outdoor Dressage

Zondag

Chantal en Ventoux (Intermediaire I)

Ventoux liep voor de 2e keer in de Intermediaire 1. Hij liet een hele nette constante proef zien en liep mooi bergop. Hij kreeg hele nette punten voor de serie om de 2 en het zigzag appuyement. In het sterke deelnemersveld wist de combinatie met een eindscore van 64.4% de 4e plaats te bemachtigen.

SUBLI

Digo

Voor Digo was het de eerste keer dat hij een Subli wedstrijd liep. De jury was te spreken over zijn kwaliteiten. Digo kreeg een puntentotaal van 71.0% en een 5e plaats.

Don’t Worry N

De afgelopen dagen heeft ‘Doerak’ top gepresteerd wat natuurlijk veel energie kost. Waarschijnlijk was hij vandaag een beetje moe, want hij had iets meer last van spanning dan de afgelopen dagen. Natuurlijk jammer, maar niet geheel onbegrijpelijk. Met toch een hele nette score van 71.3% eindigde Don’t Worry N op de 4e plaats.

Sambucco

Sambucco, tja, wat kun je er nog over zeggen? Hij heeft zo enorm zijn best gedaan deze dagen en zo enorm gepresteerd! Ook in de Subli ging hij er weer voor, was fit en goed aan de hulpen. Deze prachtige zwarte Stedinger-zoon eindigde wederom op de 1e plaats en zou (wat mij betreft) daarmee een vakantie naar de Bahama’s meer dan verdiend hebben.

Zaterdag

Chantal en Don’t Worry N (M2 finale proef)

Doerak (Don’t Worry N) is echt een superfijn paard. Hij wil altijd werken en loopt al heel mooi gedragen en bergop, zelfs op een derde wedstrijddag in een finaleproef!

Deze combinatie is Zeeland Outdoor Kampioen klasse M2 geworden.

Jessica en Vigo N (Grand Prix)

Vigo liep zijn tweede Grand Prix wedstrijd. Jessica had fijn kunnen losrijden met de volledige hulp van zus Chantal. Jessica: “Dat is voor mij ontzettend fijn, het maakt ons net dat beetje sterker. Het is heel vertrouwd en ik weet precies wat ze bedoelt als ze een aanwijzing geeft. Het leuke van de Grand Prix is dat ik voel dat ik daarin nog heel veel kan leren en daar geniet ik van. Ik ben trots dat we zo’n paard hebben waarmee ik kan meerijden op dit niveau. Echt top!”

De combinatie scoorde 61.15% en een 13e plaats.

Chantal en U’ve Got It (Grand Prix)

De grote schimmel was meteen bij het losrijden al goed bij de les. In de proef liet hij een hele mooie piaffe en passage zien wat ook terug te zien was in de punten. Ook de zigzag werd beloond met een hoog cijfer. De combinatie scoorde 63.35% en een 5e plaats.

Chantal en Checavara N (Z1 Kur op muziek)

Checavara heeft deze dagen top gepresteerd, ook in de kur. Hij is dan helemaal in zijn element en maakt zich nog stoerder dan hij al is. Chantal: “Ik kon wel merken dat ik er iets meer aan moest rijden, maar ik ben zo blij dat we weer samen in de wedstrijdring zijn. Wauw, happy to be back!”

Chantal en Checavara N eindigden met 73.75% op de 1e plaats in de gecombineerde klasse kur op muziek Z1 en Z2.

Jessica en Balorig Z (Z1 Kur op muziek)

De eigenaresse van Balorig Z was niet zonder reden trots op haar paard. Balorig Z deed het ook in de kur supergoed. Jessica: “Hij vindt zo’n kur op muziek volgens mij heel leuk, hij leeft helemaal op en wordt dan echt een stoer paard. Heel erg leuk!” Jesssica en Balorig Z eindigden met 69.25% op een mooie 3e plaats in de gecombineerde klasse kur op muziek Z1 en Z2.

Chantal en Alatrichta N (Z2 Kur op muziek)

De bruine merrie kan nog wel eens heet worden als ze nerveus is, maar daar was in de kur al minder sprake van. Zo’n groot concours is een fijne leerschool, dat blijkt maar weer. Ze is nog niet helemaal ‘af’ in de africhting, maar dat hoeft ook niet, dat komt met de tijd. Ervaring is ook belangrijk en dit was een prima kans waar ook Chantal enorm van heeft genoten! De 68.75% die deze combinatie kreeg was goed voor de 6e plaats.

Jessica en Sambucco (Z2 Kur op muziek)

Het was Sambucco’s eerste kur op muziek, best spannend dus hoe dat dan gaat. Bij het losrijden begon hij lekker fit, terwijl het ook voor hem de derde wedstrijddag was. Hij geeft daarmee maar weer eens aan over een geweldige mentaliteit te beschikken. Ook in de ring deed hij enorm zijn best en was volledig gericht op zijn amazone. De combinatie scoorde 67.75% en de 9e plaats in de gecombineerde klasse kur op muziek Z1 en Z2.

Sambucco en Jessica werden Overall Kampioen van de klassen Z1 en Z2.

Jessica en Chantal: “We kijken weer terug op een zeer geslaagde wedstrijddag en hebben enorm genoten. Dit is echter alleen mogelijk door en met alle hulp om ons heen. Mensen die thuis de paarden verzorgen, mensen die paarden naar de wedstrijdlocatie brengen, mensen die proeven voorlezen, die groomen, die een bodywarmer aangeven, die paarden weer naar huis brengen en ga zo maar door. Wij zijn ontzettend blij met hun hulp. Echt geweldig!”

“Al deze lieve mensen, reuze bedankt, jullie zijn top!”

Vrijdag

Chantal en Digo (M1)

Digo had ook vandaag last van spanning. Eigenlijk heel begrijpelijk op zo’n grote en drukke accommodatie. Voor hem was dit een ideaal leermoment en daarom was hij ook meegenomen door Chantal, die erg tevreden is over zijn vorderingen en hem een ‘super leuk paard’ noemt. De eerste proef werd beloond met 199 punten (4e plaats), de tweede proef met 198 punten (2e plaats).

Chantal en Don’t Worry N (M2)

Don’t Worry liep twee mooie proeven, bergop en heel constant. Hij was niet afgeleid en had geen last van spanning, een echt wedstrijdpaard al. In de eerste proef scoorde de combinatie 210 punten (1e plaats) en in de tweede proef scoorde ze 202 punten (1e plaats). Met deze resultaten en die van gisteren zijn Chantal en Don’t Worry N geplaatst voor de finale!

Chantal en Checavara N (Z1)

Checavara liep ook vandaag weer formidabel! Als je als ruiter op zoek bent naar het ‘wauw-gevoel’ dan hoef je dit paard eigenlijk nog niet eens te rijden; kijken is al genoeg. Hij komt binnen, gaat meteen van de grond en stopt pas als hij klaar is, echt fantastisch. Met 238 punten en 229 punten bezette deze combinatie beide 1e plaatsen.

Jessica en Balorig Z (Z1)

Balorig Z was in de eerste proef niet helemaal aan de zit van zijn amazone. In de tweede proef was hij weer super fijn. Hij is met name in de uitgestrekte gangen veel vooruit gegaan. Met 226 (3e plaats) en 225 punten (twee 2e plaatsen)

Chantal en Alatrichta N (Z2)

Alatrichta had wat minder spanning dan gisteren en liet zich daardoor ook fijner bewerken in de ring. Chantal is erg blij met deze merrie, ze heeft veel kwaliteit en een fijn karakter. De combinatie scoorde 216 (4e plaats) en 210 punten (6e plaats).

Jessica en Sambucco (Z2)

Sambucco was bij het losrijden nogal fris; blijkbaar niet erg onder de indruk van zijn ‘laad-succes’ van gisteren. Jessica had er daardoor iets meer werk aan maar het duo mocht toch met 226 (1e plaats) en 225 punten (2e plaats) naar huis. Dik tevreden dus!

Donderdag

Chantal en Digo (M1)

Digo is nog maar kort geleden gearriveerd bij Dressuurstal Nijpjes en was lange tijd niet op wedstrijd geweest. Niet verwonderlijk dat hij in de eerste proef nogal gespannen was. In de tweede proef vond hij het al een stuk minder eng en kreeg Chantal hem overal langs gestuurd. De eerste proef werd beloond met 185 punten (8e plaats), de tweede proef met 195 punten (2e plaats) en het jurycommentaar “mooie combinatie”.

Chantal en Don’t Worry N (M2)

Don’t Worry liep vandaag zijn allereerste M2 proef. En hoe! Hij was heel goed bij de les en liep 2 mooi gedragen proeven. De combinatie scoorde 226 en 216 punten (twee 1e plaatsen). Chantal is super trots op deze boef!

Chantal en Checavara N (Z1)

Checavara liep erg fijn en liet zich goed bewerken. Chantal kon daardoor alle oefeningen netjes afwerken en stelde hem mooi bergopwaarts voor. Met negens voor de uitgestrekte gangen en eindscores van 238 en 234 (twee 1e plaatsen), wordt ook hier tevreden teruggekeken.

Jessica en Balorig Z (Z1)

Ook Balorig Z liep 2 nette proeven en was geconcentreerd op het werk. Hij wist zijn aandacht er goed bij te houden en mocht naar huis met 227 en 229 punten (twee 2e plaatsen).

Chantal en Alatrichta N (Z2)

Het was voor Alatrichta een tijd geleden dat ze wedstrijd had gelopen. In de galop had ze last van spanning, waardoor de wissels nog wat minder gingen. Deze merrie heeft nog weinig wedstrijdervaring, maar dat komt met de tijd wel goed. De combinatie scoorde 208 (15e plaats) en 215 punten (5e plaats).

Jessica en Sambucco (Z2)

Sambucco had besloten niet zomaar de trailer in te gaan…niet na een half uur, ook niet na een uur. Nee, daar was meer voor nodig! Uiteindelijk bracht de hulp van Sabine van Eijkeren en haar man Ronald uitkomst en kon meneer alsnog naar De Kroo Ruitersport vervoerd worden. Met Jessica in het zadel deed hij erg zijn best zijn gedrag van kort daarvoor goed te maken. Hij liep twee hele nette proeven die beloond werden met 228 (gedeelde 2e plaats) en 233 (1e plaats).

Jessica en Chantal: “Voor nu welterusten, op naar morgen!”