Van donderdag 12 t/m zondag 15 juli kwam Dressuurstal Nijpjes in actie op het meerdaagse event van Zeeland Outdoor. Op de donderdag had Jessica zoals al eerder vermeld een goede start op deze wedstrijd. Op deze dag nam ze de 2 jonge paarden Devil Diamant N en Sambucco mee. Met Devil Diamant N wist ze beslag te leggen op beide eerste plaatsen met een puntentotaal van 206 en 209. Hiermee kunnen ze op een tevreden debuut in de klasse L2 terug kijken.

Jessica en Devil Diamant N tijdens een van hun winnende proeven

Voor Sambucco was het ook zijn L2 debuut, maar Jessica wist ook hier de stijgende lijn vast te houden met goede resultaten. In de eerste proef werd Sambucco 2e met een score van 203 punten, in de tweede proef werden ze 3e met een score van wederom 203 punten. Daarmee stonden zowel Sambucco als Devil Diamant N bovenaan als het ging om de finale plaatsen voor de klasse L2.

Jessica en Sambucco in actie op Zeeland Outdoor

Op de vrijdag stond Dressuurstal Nijpjes wederom paraat om in actie te komen op Zeeland Outdoor. Sambucco mocht voor de tweede keer mee in de klasse L2. Hier bleek hij wederom hoge ogen te gooien met zijn kwaliteiten, beide proeven werden namelijk gewonnen met 199 en 206 punten. Een goed debuut om op terug te kijken! Helaas was er besloten dat er maar 1 paard doormocht naar de finale, hiervoor was besloten om in actie te komen met Devil Diamant N.

Het was een week van debuten, Chantal kwam op de vrijdagmiddag voor het eerst uit in de klasse ZZ-licht met de goedgekeurde hengst Resonanz. Ook hier deden ze goede zaken. In de eerste proef werden ze 2e met een percentage van 65,71%. En in de tweede proef werd er een score genoteerd van 64,43%, hiermee werden ze 4e. Daarmee is Resonanz met zeer nette scores in het ZZ-licht geklasseerd.

Resonanz met Chantal op Zeeland Outdoor

Op de zaterdag was Dressuurstal Nijpjes in de vroege ochtend alweer paraat, in de stromende regen werd de ZZ-licht rubriek voor de tweede keer verreden. Resonanz mocht voor de tweede keer uitkomen in deze rubriek. Helaas is hij niet zo dol op regen, en kreeg Chantal net niet zijn volledige aandacht. Toch was het nog genoeg voor een 4e plaats met 62% en wederom een 4e plaats met 60%.
Chantal: “Het was jammer van de harde regen, Resonanz heeft daar echt een hekel aan. Ik kreeg hem er net niet fijn doorheen, en dat kost punten. Toch is het weer een mooi leermoment voor de volgende keer! Ik ben blij hoe hij de eerste proeven liep, zeker voor de eerste keer ZZ-licht!”

‘S middags liet het zonnetje zich gelukkig weer zien. Chantal betreede wederom de baan, dit keer met Vigo N in de Lichte Tour. Het was nog maar hun derde optreden samen op dit niveau. Vigo N was goed bij de les, en er werden mooie drafstukken getoond. Helaas vielende punten iets tegen, maar desalniettemin was de score 63,68%.

Chantal en Vigo N tijdens het losrijden

Eind van de middag stonden de finales gepland van de basisklasses. Jessica kwam hier aan start met Devil Diamant N in de klasse L2. Vanwege de vele regen was besloten om de finales binnen te houden. Devil Diamant N deed ondanks de hitte in de binnenbak erg goed zijn best. Met een score van bijna 4% meer dan de nummer 2 werd Jessica kampioen van de L2 paarden! Devil Diamant N kreeg een overall score van 69,83%! Hiermee hebben ze overtuigend de finaleproef gewonnen!

Jessica en Devil Diamant N in de finaleproef

De prijsuitreiking bleek een mooi feestje te worden, maarliefst 3 leerlingen van Dressuurstal Nijpjes mochten meerijden in de finale. Hierover volgt uiteraard weer een nieuwbericht!

Jessica en Devil Diamant N tijdens de ereronde!

Op zondag stond de laatste dag gepland van Zeeland Outdoor. Dressuurstal Nijpjes kwam ook hier nog een keer in actie. De Subli cup werd gehouden voor jonge paarden. Sambucco en Devil Diamant N kwamen uit in de categorie voor 4 jarige paarden.
Jessica zette de zegereeks met Devil Diamant N door, voor de derde keer werd er een Subli wedstrijd gewonnen door de jonge vosruin. Met wederom een prachtscore van 81,6% zijn ze al zeker van een finale plaats!

Jessica en Devil Diamant N tijdens de Subli proef.

Na Devil Diamant N was Sambucco aan de beurt. Deze Stedinger ruin heeft heel erg veel ervaring op kunnen doen tijdens dit meerdaagse evenement. In de Subli proef was hij erg goed bij de les. Samen behaalde ze dan ook een 3 plaats met 79%, wederom een hele goede score voor Sambucco!
Jessica: ‘Ik kan op een tevreden week terug kijken, het was jammer van de vele regen. Voor de jonge paarden was het een leerzame week. Devil Diamant N heeft echt een topprestatie geleverd, hij krijgt nu ook een welverdiende vakantie! Over Sambucco kan ik ook alleen maar positief zijn. Hij heeft enorm veel geleerd deze week, en toonde iedere keer weer wat meer progressie. Ik zal hem nog een aantal keren meenemen naar Subli wedstrijden.”

Jessica en Sambucco tijdens de Subli

In de middag stonden de hogere klasses op het progamma. Chantal kwam met de grote schimmel U’ve Got It uit in de klasse Intermediare II. Met een prachtige piaffe en passage reden ze naar een 2e plaats met 63,88%. Chantal en U’ve Got It zullen dit jaar de overstap maken naar het allerhgoogste niveau; de Grand Prix. Maar wanneer is nog de grote verassing!