Bij Stal de Kroo vond deze week het evenement Zeeland Outdoor plaats, dit is een jaarlijks evenement dat gehouden wordt voor springen en dressuur. Vanaf woensdag avond tot en met zondag avond vond de dressuur plaats.
Ook Jessica en Chantal kwamen meerdere malen aan de start.

Voor Jessica begon de wedstrijd op donderdagmiddag. In de klasse M1 kwam ze met 2 paarden aan de start, Zanta Zinzy en Balentines. Voor Balentines was het eveneens een debuut, dit pakte voor de eerst keer uit met mooie score van 63,33% en 69,33%. In het eind klassement was het helaas voor Jessica met chique sjieke Balentines niet voldoende om bij de laatste 4 plaatsen te eindigen.

Met Zanta wist Jessica zich een mooie plaatsing neer te zetten in het eind klassement, hier eindigde de mooie combinatie op een fraaie 5e plaats. Met scores van 68.% en 65%.

Jessica: “Ik vind het erg leuk dat ik Balentines nu op wedstrijden mag uitbrengen. Voor ons debuut is Zeeland Outdoor een zeer grote wedstrijd. Ik kon ook merken dat hij in mijn eerste proeven wat gespannen was. In mijn tweede proeven was dit al veel minder en behaalde ik ook mooie scores. Hij moet nog meer ervaring krijgen, er was voor hem nu veel ook heel veel zien, ondanks dat kon ik er goed aan blijven rijden. Het is een erg leuk paard om mee te werken”.

Balentines onder Jessica Nijpjes

Jessica: ” Er was een erg groot deelnemers veld in de klasse M1, ik ben dan ook trots op mijn plaatsing in het eind klassement met Zanta. De beste 4 van de ruim 40 starts mochten finale rijden. Met Zanta had ik de eerste proef wat last van spanning in mijn stap gedeelte, dat was jammer. Uiteindelijk eindigde ik daardoor met haar op een mooie 5e plaats. Ik mocht net geen finale rijden. Zanta is een leuk paard die graag mee gaat op de wedstrijden. We gaan dan nu ook door trainen voor de hogere klasses “.

Op vrijdag kwam Chantal aan de start met Wynona en Resonanz, beide paarden liepen mee in de klasse Z1. Wynona liet twee constante proeven zien, vooral in het draf gedeelte was Wynona mooi gedragen. Hier scoorde de combinatie mooie cijfers, ook de uitgestrekte gangen werden gewaardeerd met 8en. Het deelnemers veld in de klasse Z1 was sterk, ook hier waren er ruim 40 start. Chantal en Wynona behaalden 62,94% en een fraaie score van 63.53%.

Chantal “Wynona gaat goed vooruit, vooral in draf is ze al mooi gedragen in mijn proeven. In mijn galop gedeelte mag ze nog meer gesloten blijven. Het deelnemers veld was zeer sterk. We zijn nog niet zolang een combinatie, in de training gaat ze goed vooruit. Ik kan merken dat ze de draf tijdens de proef steeds makkelijker vol kan houden. Het is een fijne merrie met veel uitstraling.”

Wynona

Ook kwam Chantal in de klasse Z1 aan de start met de mooie hengst Resonanz. Resonanz en Chantal vormen sinds 2 maanden een combinatie, en behaalde ook deze keer score boven de 64%. Op zaterdag werd er bij Stal de Kroo kur op muziek verreden, hierin deden Chantal en Resonanz ook mee. Het was voor deze combinatie een debuut om de kur op muziek te starten. Dit bracht een super score van 71.75% en een mooie 3e plaats.

Chantal “Het was voor hem zijn aller eerste kur, ik was trots op hem!! Resonanz heeft nog niet veel wedstrijd ervaring, dit was weer helemaal nieuw voor hem. In de kur gaf hij een goed gevoel, en hij had geen spanning van de muziek. Ik ben meer dan tevreden met deze score.”

Resonanz en Chantal Nijpjes